Conchiglie met mozzarella en pecorino uit de oven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Conchiglie met mozzarella en pecorino uit de oven

Conchiglie met mozzarella en pecorino uit de oven

met Midden-Oosterse kruiden en smokey tomatenketchup

Een topper in je box: smokey ketchup van The Ketchup Project. Een (h)eerlijk product met een mooi verhaal en een bijzondere smaak.

Labels:
Familie
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

90 gram

Conchiglie

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Tomaat

100 gram

Passata

30 gram

Smokey tomatenketchup

5 gram

Vers basilicum

20 gram

Geraspte pecorino DOP

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

0.05 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)724 kcal
Energie (kJ)3031 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers17 g
Vezels5.1 g
Eiwitten32 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de conchiglie. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de conchiglie 14 - 16 minuten en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.

Bakken en koken
2

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de puntpaprika in blokjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprika en Midden-Oosterse kruiden toe en bak 4 minuten mee. Scheur ondertussen de mozzarella in kleine stukken en snijd de tomaat in blokjes.

Ovenschaal vullen
3

Meng de blokjes tomaat en de passata door de smaakmakers in de hapjespan en verwarm het geheel nog 2 minuten. Schep de conchiglie erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over een ovenschaal en leg de stukjes mozzarella erop. Bestrooi met de helft van de geraspte pecorino en besprenkel met de smokey tomatenketchup. Bak de ovenschotel 5 minuten in de oven, of totdat de mozzarella is gesmolten.

Serveren
4

Pluk de blaadjes van het basilicum en hak ze grof. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de overige pecorino en het basilicum.