Een topper in je box: smokey ketchup van The Ketchup Project. Een (h)eerlijk product met een mooi verhaal en een bijzondere smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
90 gram
Conchiglie
½ bol(len)
Mozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Tomaat
100 gram
Passata
30 gram
Smokey tomatenketchup
5 gram
Vers basilicum
20 gram
Geraspte pecorino DOP
½ el
Olijfolie
0.05 stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de conchiglie. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de conchiglie 14 - 16 minuten en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.
Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de puntpaprika in blokjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprika en Midden-Oosterse kruiden toe en bak 4 minuten mee. Scheur ondertussen de mozzarella in kleine stukken en snijd de tomaat in blokjes.
Meng de blokjes tomaat en de passata door de smaakmakers in de hapjespan en verwarm het geheel nog 2 minuten. Schep de conchiglie erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over een ovenschaal en leg de stukjes mozzarella erop. Bestrooi met de helft van de geraspte pecorino en besprenkel met de smokey tomatenketchup. Bak de ovenschotel 5 minuten in de oven, of totdat de mozzarella is gesmolten.
Pluk de blaadjes van het basilicum en hak ze grof. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de overige pecorino en het basilicum.