HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconConchiglie Met Mozzarella En Pecorino Uit De Oven
topBanner
Conchiglie met mozzarella en pecorino uit de oven

Conchiglie met mozzarella en pecorino uit de oven

met Midden-Oosterse kruiden en smokey tomatenketchup

Lees meer

Een topper in je box: smokey ketchup van The Ketchup Project. Een (h)eerlijk product met een mooi verhaal en een bijzondere smaak.

Labels:FamilieLekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

1 zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

180 gram

Conchiglie

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Mosterd, Lupine, Ei)

1 bol(len)

Mozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

200 ml

Passata

60 gram

Smokey tomatenketchup

10 gram

Vers basilicum

40 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3031 kJ
Energie (kcal)724 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels8 g
Eiwitten32 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de conchiglie. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de conchiglie 14 - 16 minuten en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.

2

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de puntpaprika in blokjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprika en Midden-Oosterse kruiden toe en bak 4 minuten mee. Scheur ondertussen de mozzarella in kleine stukken en snijd de tomaat in blokjes.

3

Meng de blokjes tomaat en de passata door de smaakmakers in de hapjespan en verwarm het geheel nog 2 minuten. Schep de conchiglie erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over een ovenschaal en leg de stukjes mozzarella erop. Bestrooi met de helft van de geraspte pecorino en besprenkel met de smokey tomatenketchup. Bak de ovenschotel 5 minuten in de oven, of totdat de mozzarella is gesmolten.

4

Pluk de blaadjes van het basilicum en hak ze grof. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de overige pecorino en het basilicum.