Chorizo-aardappelstoof met spekjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chorizo-aardappelstoof met spekjes

Chorizo-aardappelstoof met spekjes

met paprika, champignons en zure room

Wist je dat je krieltjes het best mét schil kunt eten? Zo krijg je meer vezels en vitaminen binnen - waaronder vitamine B6, wat belangrijk is voor je stofwisseling. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼

Tomatenpuree

¼ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

65 gram

Champignons

1.5 stuk(s)

Rode puntpaprika

25 gram

Chorizoblokjes

2.5 gram

Verse bieslook

50 gram

Biologische zure room

25 gram

Spekreepjes

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

150 ml

Zoutarme kippenbouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)556 kcal
Energie (kJ)2326 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers16 g
Vezels9.5 g
Eiwitten20 g
Zout4 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Kleine kom

Instructies

Spekjes bakken
1

Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui en spekblokjes 3 - 4 minuten. Bereid de bouillon. Was de krieltjes, halveer en snijd de grote krieltjes in kwarten of achten. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Snijd de krieltjes ongeveer even groot, dan zijn ze tegelijkertijd gaar.

Groenten bakken
2

Voeg de knoflook en krieltjes toe aan de ui en de spekjes en roerbak 2 - 3 minuten. Voeg de tomatenpuree en Peruaanse kruiden toe en bak 2 minuten mee. Snijd de champignons in kwarten. Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd de puntpaprika in reepjes.

Stoven
3

Voeg vervolgens de chorizo, de champignons, de puntpaprika en de bouillon toe en breng afgedekt aan de kook. Verlaag het vuur en laat 20 - 25 minuten koken, of totdat de krieltjes gaar zijn. Roer af en toe door. Haal de laatste 10 minuten het deksel van de pan.

Serveren
4

Hak ondertussen de bieslook fijn. Meng in een kleine kom de zure room met de bieslook, peper en zout. Verdeel de stoof over diepe borden en garneer met de zure room.

Tip: Wist je dat jouw maaltijd vooral door de paprika en de aardappelen al 100% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C bevat?