Skip to main content
Kip Parmigiana pasta

Kip Parmigiana pasta

met courgette, basilicum en Parmigiano Reggiano

Met dit recept tover je 327 gram groente per portie op je bord.

Labels:
Eiwitrijk
Allergenen :
Hvede
Milk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Tomaat

Volkoren penne

1 stuk(s)

Kipfilet

½ zakje(s)

BBQ-rub

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

10 gram

Vers basilicum

100 gram

Passata

10 gram

Parmigiano Reggiano DOP

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3332 kJ
Energie (kcal)796 kcal
Vetten27.5 g
waarvan verzadigd10.9 g
Koolhydraten76.9 g
waarvan suikers17.7 g
Vezels11.9 g
Eiwitten56.1 g
Zout1.8 g
Potassium397.1 mg
Calcium53.3 mg
Iron1.2 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
  • Snijd de courgette in plakken van maximaal 1/2 cm dijk. Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
Kip bakken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 4 - 6 minuten. Keer halverwege om. Verlaag het vuur en bak nog 4 - 5 minuten, of tot de kip gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een scheutje olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui 1 - 2 minuten. 
  • Voeg de courgette, tomaat, BBQ-rub en Midden-Oosterse kruiden toe. Bak 5 - 7 minuten.
Saus maken
3
  • Snijd het basilicum grof. Weeg de passata af.
  • Voeg de passata, zwarte balsamicoazijn en pasta toe aan de pan met groenten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat van het kookvocht toe.
  • Leg de kip erbovenop.
  • Rasp de helft van de Parmigiano Reggiano over de kip en strooi de geraspte kaas erover. Dek de pan af en laat de kaas smelten.
Serveren
4
  • Verdeel de rucola over de borden. Schep de pasta erop. 
  • Leg de kip op de pasta.
  • Garneer met het basilicum en de overige Parmigiano Reggiano.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Spaghetti aglio olio met grana padano en romatrostomaten

Spaghetti aglio olio met grana padano en romatrostomaten

Een traditioneel pastagerecht met olijfolie en knoflook
Penne integrale met een saus van boerenkool en roomkaas

Penne integrale met een saus van boerenkool en roomkaas

Omdat boerenkool ook heerlijk smaakt bij pasta
Oosterse visstoof met tomaat, broccoli en rijst

Oosterse visstoof met tomaat, broccoli en rijst

De victoriabaarsfilet stoof je kort in de kokosmelk
Wijtingfilet met paksoi, tomaat en gebakken rijst

Wijtingfilet met paksoi, tomaat en gebakken rijst

Een geurig rijstgerecht met knoflook, gember en rode peper
Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en knoflook-soepstengels

Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en knoflook-soepstengels

Lekker zoet door de gedroogde abrikozen
Koolvis met noedels, groenten en ananas-kerriechutney

Koolvis met noedels, groenten en ananas-kerriechutney

Met geroerbakte Chinese kool
Romige parelgerst met paksoi, verse oregano en provolone

Romige parelgerst met paksoi, verse oregano en provolone

Romige parelgerst op een bedje van little gem
Risotto van parelgerst met pecorino en groenten

Risotto van parelgerst met pecorino en groenten

Met smaakvolle pruimtomaat
Romige groentelasagne met aubergine en wilde spinazie

Romige groentelasagne met aubergine en wilde spinazie

Met een zelfgemaakte roomsaus
Platbroodpizza met gegrilde courgette, paddenstoelen en belegen kaas

Platbroodpizza met gegrilde courgette, paddenstoelen en belegen kaas

Een zelfgemaakte pizza met walnoten, verse knoflook en rozemarijn
Kruidige dahl

Kruidige dahl

met spinazie, bataat en yoghurt
Spaghetti integrale met gehaktballetjes en zelfgemaakte tomatensaus

Spaghetti integrale met gehaktballetjes en zelfgemaakte tomatensaus

Met een frisse salade met grana padano
Hollandse hutspot met bataat, scholfilet en Turkse yoghurt

Hollandse hutspot met bataat, scholfilet en Turkse yoghurt

Penne integrale met warmgerookte makreel, romatomaten en veldsla

Penne integrale met warmgerookte makreel, romatomaten en veldsla

Een Italiaanse pasta met zonnebloempitten
Fusilli met gevulde courgetterolletjes en grana padano

Fusilli met gevulde courgetterolletjes en grana padano

Met lekkere walnoten van onze notenboer Jan Gotjé
Jack’s witte tonijn met farfalle in cherrytomatensaus

Jack’s witte tonijn met farfalle in cherrytomatensaus

Een smaakvolle tomatensaus met verse tijm en zwarte balsamicoazijn
Gebakken zalmfilet met waterkers, cherrytomaten en gnocchi

Gebakken zalmfilet met waterkers, cherrytomaten en gnocchi

Met een mix van rode, gele en oranje cherrytomaten
Turkse platbroodpizza met kruidig lamsgehakt

Turkse platbroodpizza met kruidig lamsgehakt

Een zelfgemaakte lahmacun met heerlijk gehakt van Texels lam
Gebakken aardappelen met champignons en kalfsburger

Gebakken aardappelen met champignons en kalfsburger

Gekruid met rozemarijn en marjolein
Kipdrumsticks met prei, peen en gewokte rijst

Kipdrumsticks met prei, peen en gewokte rijst

Met een mix van pinda’s en kokosrasp

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelpartjes
Loaded fries met Koreaanse stijl bulgogi rundvlees

Loaded fries met Koreaanse stijl bulgogi rundvlees

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-topping, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en roerbakgroenten

Hoisin-noedels met kip en roerbakgroenten

met bosui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met crème fraîche, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met aardappelwedges, pittige mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pittige Thaise-stijl pindasaus

Varkenshaas in pittige Thaise-stijl pindasaus

met rijst, broccolini, sperziebonen en bosui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en cherrytomaten

Romige penne met pangasiusfilet en cherrytomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen