Skip to main content
Cheesy tortilla-ovenschotel met kip en zure room

Cheesy tortilla-ovenschotel met kip en zure room

met tortilla's, tomatensalsa en mais

Wist je dat Cheddar ook een dorpje in Engeland is? De gelijknamige kaas is hier ontstaan, maar snel uitgegroeid tot een van de populairste kazen in de wereld!

Labels:
Extra Veggies
High Protein
Fibermaxxing
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

100 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

70 gram

Mais in blik

1.5 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Wortel

½

Tomatenpuree

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1.5 tl

Gerookt paprikapoeder

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Mosterd, Soja)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

25 ml

Zoutarme kippenbouillon

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3070 kJ
Energie (kcal)734 kcal
Vetten31.1 g
waarvan verzadigd15.1 g
Koolhydraten72.2 g
waarvan suikers20.8 g
Vezels12.3 g
Eiwitten38 g
Cholesterol15 mg
Zout3.1 g
Trans Fat0.1 g
Potassium490.3 mg
Calcium72.3 mg
Iron0.5 mg
Zeef
Koekenpan
Ovenschaal
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. 
  • Laat de mais uitlekken in een vergiet. 
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in zeer kleine blokjes. 
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wortel, mais, de knoflook en 2/3 van de ui 1 - 2 minuten (zie Tip). 

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui mee in deze stap. 

Snijden
2
  • Voeg het gehakt, het gerookte paprikapoeder en de Mexicaanse kruidenmix (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe en bak het gehakt in 4 - 5 minuten los.
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut.
  • Voeg de bouillon en de helft van de tomaat toe en bak nog 2 - 4 minuten.
Ovenschaal vullen
3
  • Beleg de tortilla's met de vulling. Vouw de tortilla's dicht en leg ze in een ovenschaal.
  • Strooi de kaas erover en bak 5 - 10 minuten in de oven.

Weetje: Mais levert een goede portie magnesium - een belangrijk mineraal voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke producten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de overige tomaat en ui met de wittewijnazijn.
  • Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de tortilla's met de tomatensalsa en de zure room.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders