Skip to main content
Cheeseburger met kip op brioche
Cheeseburger met kip op brioche

Cheeseburger met kip op brioche

met aardappelpartjes, gekaramelliseerde ui en salade

4.2
(224)

Cheddar is de perfecte kaas voor een cheeseburger: vol karakter en met een hoog vetgehalte, waardoor hij goed smelt.

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Soja
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Rode ui

⅓ stuk(s)

Komkommer

15 gram

Geraspte cheddar

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Pruimtomaat

1 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Gluten, Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Oranjehoen kipburger

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3146 kJ
Energie (kcal)752 kcal
Vetten32.7 g
waarvan verzadigd10.9 g
Koolhydraten81.6 g
waarvan suikers12.4 g
Vezels12.3 g
Eiwitten32.1 g
Zout2.3 g
Potassium96.3 mg
Calcium16.5 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Partjes maken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de aardappelen en snijd in partjes. Meng in een kom de aardappelpartjes met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Snijd de helft van de tomaat in plakken en snijd de overige tomaat in blokjes.
Kipburger bakken
2
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de burger en de ui 8 - 10 minuten, of tot de burger gaar is.
  • Schep regelmatig om. 
Salade mengen
3
  • Snijd 4 plakken van de komkommer per hamburger en snijd de rest in blokjes.
  • Meng in een saladekom de witte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie met peper en zout.
  • Meng de tomaten- en komkommerblokjes door de dressing. Schep goed om.
Serveren
4
  • Snijd het broodje open en smeer een laagje mosterd over de onderste helft (zie Tip).
  • Beleg met de tomaten- en komkommerplakjes. Leg de burger en wat gebakken ui erop. Werk af met de geraspte cheddar.
  • Serveer de burger met de aardappelpartjes en de salade. 

Tip: Is niet iedereen liefhebber van mosterd? Laat de mosterd dan achterwege of serveer apart, zodat iedereen het zelf naar smaak kan toevoegen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders