Cheesy vegetarische driekazenlasagne
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cheesy vegetarische driekazenlasagne

Cheesy vegetarische driekazenlasagne

met courgette, spinazie en zelfgemaakte saus

Een avondje uitpakken zonder je spaarpot te breken? Onze klassiekers toverden we om in een speciale editie met luxe twist en vol verrassende smaken.

Allergenen :
Eieren
•Melk (inclusief lactose)
•Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Spinazie

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

25 gram

Blauwekaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Verse lasagnebladen

(Bevat Eieren, Tarwe)

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

40 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

20 gram

[Plantaardige] roomboter

20 gram

Bloem

1 el

Olijfolie

300 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1002 kcal
Energie (kJ)4193 kJ
Vetten57.6 g
waarvan verzadigd29.2 g
Koolhydraten82.4 g
waarvan suikers8.4 g
Vezels7.9 g
Eiwitten33.1 g
Zout4.8 g

Benodigdheden

•Kom
•Bakplaat met bakpapier
•Wok of hapjespan
•Garde
•Wok of hapjespan
•Ovenschaal

Instructies

Courgette snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid een bouillon van per persoon: 250 ml heet water en 1/4 bouillonblokje. Snijd de courgette in plakken van maximaal 1/2 cm dik.

Bakken en voorbereiden
2

Meng in een kom de courgette met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip). Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en bak 10 minuten in de oven. Snipper ondertussen de ui fijn en pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Wil je afwas besparen? Meng de courgette en olijfolie dan direct op de bakplaat met bakpapier.

Roux maken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer met een garde droog. Voeg 1/3 van de bouillon toe en roer met de garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling 2 keer met de overige bouillon, roer tot de saus glad is, breng aan de kook en laat nog 1 - 2 minuten indikken (zie Tip). Breng op smaak met peper.

Tip: Bij het maken van de roux is het belangrijk dat je goed op de verhouding van bloem en roomboter let. Meet het eventueel zelf af met maatlepels (of een weegschaal): 1 el roomboter = 15 gram en 1 el bloem = 20 gram.

Saus afmaken
4

Voeg de Italiaanse kruiden en spinazie toe aan de saus en laat al roerend slinken. Voeg ten slotte de kruidenroomkaas,1/3 van de grana padano, peper en zout toe. Kook het geheel nog 2 - 3 minuten. Vet een ovenschaal in met roomboter of olijfolie. Snijd de lasagnebladen op maat voor de ovenschaal.

Weetje: Spinazie is rijk aan ijzer, wat bijdraagt aan een energiek gevoel. Eet je geen vlees? Let er dan op dat je wel voldoende ijzer binnenkrijgt door bijvoorbeeld spinazie te eten of andere groene groenten, peulvruchten, noten, zaden of tofu.

Ovenschaal vullen
5

Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Bedek met lasagnebladen en druk deze goed aan (zie Tip). Bedek deze weer met een laagje saus en leg daarna een paar courgetteplakken op de lasagnebladen. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn, maar zorg dat je wat saus overhoudt voor de bovenkant.

Tip: Door de lasagnebladen aan te drukken, wordt de saus goed verdeeld en gaart de lasagne gelijkmatiger.

Bakken en serveren
6

Dek de lasagne af met een laagje saus en bestrooi met de overige grana padano-vlokken en de blauwe-kaasblokjes. Bak de lasagne 30 - 35 minuten in de voorverwarmde oven. Laat voor het serveren 3 minuten rusten, zodat hij steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.