
Cheddar-varkensworst van Brandt & Levie met pestokrieltjes
met salade met paprika en tomaat
Bij Brandt & Levie worden alle recepturen zelf gecreëerd en is het varken van Nederlandse bodem - in deze variant zit cheddar en gestoofde ui.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
1 stuk(s)
Varkensworst met cheddar en gestoofde rode ui
(Bevat Melk (inclusief lactose))
200 gram
Voorgekookte halve kriel met schil
1 stuk(s)
Tomaat
¼ head
Botersla
15 gram
Pesto genovese
(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)
½ stuk(s)
Paprika
Zelf toevoegen
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Olijfolie
1 tl
Wittewijnazijn
1 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de krieltjes en varkensworst in 2 – 3 minuten rondom bruin.
- Dek de pan en bak 8 – 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om.

- Maak in een saladekom een dressing van de mosterd, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie.
- Snijd de paprika in blokjes.
- Snijd de tomaat in blokjes.
- Scheur de bladen van de botersla grof. Voeg de sla, paprika en tomaat toe aan de saladekom, meng door de dressing en breng op smaak met peper en zout.

- Haal de worst uit de pan en verdeel over de borden.
- Voeg de pesto toe aan de krieltjes en schep om.
- Breng op smaak met peper en zout.

- Verdeel de krieltjes met pesto over de borden met de worst.
- Serveer met de salade.
Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten (onze belangrijkste energiebron), kalium voor een gezonde bloeddruk, vitamine B6 en B11 voor je energielevel, vezels voor gezonde darmen en vitamine C voor een sterke weerstand.