
Courgette-preisoep met spekjes
met groene pesto en verse dille
BALANS
groene groentesoep, op smaak gebracht met pesto
Allergenen :
Cashewnoten
•Melk (inclusief lactose)
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Prei
2.5 gram
Verse dille
(Kan bevatten Selderij)
50 gram
Spekreepjes
1 stuk(s)
Volkoren puntje
25 gram
Groene pesto
(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)
25 gram
Biologische volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
250 ml
[Zoutarme] groentebouillon
Benodigdheden
•Soeppan
•Koekenpan
•Staafmixer
Instructies
1
- Bereid de bouillon, en verwarm de oven op 200 graden.
- Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes en de prei in ringen. Hak de dille grof.
- Verhit de olijfolie in een soeppan op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, prei en courgette toe en bak 6 - 8 minuten.
Tip: Let je op je zout-inname? Gebruik dan 1/3 bouillonblokje per persoon voor 250 ml water en iets minder spekblokjes en pesto. De overige spekblokjes en pesto zijn lekker in een salade of.. zie funfacts
2
- Voeg de bouillon toe aan de soeppan, verlaag het vuur en laat de soep 5 - 6 minuten zachtjes koken.
- Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes 8 - 10 minuten, of tot ze knapperig zijn.
3
- Bak de volkoren broodjes 3 - 4 minuten in de voorverwarmde oven.
- Pureer ondertussen de soep, met een staafmixer, tot een gladde soep. Voeg eventueel meer bouillon of water toe als je de soep te dik vindt. Roer vervolgens de groene pesto door de soep.
4
- Verdeel de courgette-prei soep over de borden, en garneer met de yoghurt, de spekblokjes en de dille. Serveer met het volkoren broodje.