HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Fusion recepten
Courgette-preisoep met spekjes

Courgette-preisoep met spekjes

met groene pesto en verse dille

Balans
Lees meer

Wist je dat de meeste vitaminen en mineralen in het groene deel van de prei zitten? Niet weggooien dus! Het bevat veel vitamine B6, belangrijk voor je spieren én goed voor je immuunsysteem.

Labels:Quick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granenSesamzaadSojaMelk (inclusief lactose)Noten
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Courgette

1 stuks

Prei

5 g

Verse dille

(Kan sporen van allergenen bevatten)

100 g

Spekblokjes

2 stuks

Volkoren puntje

(BevatGlutenbevattende granen, Sesamzaad, Soja, Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

50 g

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2638 kJ
Energie (kcal)631 kcal
Vetten43.0 g
waarvan verzadigd12.6 g
Koolhydraten35 g
waarvan suikers15.1 g
Vezels8 g
Eiwitten22 g
Zout5.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan
Koekenpan
Staafmixer
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
.
.
1

Bereid de bouillon, en verwarm de oven op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes en de prei in ringen. Hak de dille grof. Verhit de olijfolie in een soeppan op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, prei en courgette toe en bak 6 - 8 minuten.

.
.
2

Voeg de bouillon toe aan de soeppan, verlaag het vuur en laat de soep 5 - 6 minuten zachtjes koken. Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes 8 - 10 minuten, of tot ze knapperig zijn.

.
.
3

Bak de volkoren broodjes 3 - 4 minuten in de voorverwarmde oven. Pureer ondertussen de soep, met een staafmixer, tot een gladde soep. Voeg eventueel meer bouillon of water toe als je de soep te dik vindt. Roer vervolgens de groene pesto door de soep.

.
.
4

Verdeel de courgette-prei soep over de borden, en garneer met de yoghurt, de spekblokjes en de dille. Serveer met het volkoren broodje.