Wist je dat de meeste vitaminen en mineralen in het groene deel van de prei zitten? Niet weggooien dus! Het bevat veel vitamine B6, belangrijk voor je spieren én goed voor je immuunsysteem.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Prei
5 gram
Verse dille
(Kan bevattenSelderij)100 gram
Spekblokjes
2 stuk(s)
Volkoren puntje
(BevatGlutenbevattende granen, Sesamzaad, Soja)50 gram
Groene pesto
(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)50 gram
Volle yoghurt
(BevatMelk (inclusief lactose))500 ml
Groentebouillon
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon, en verwarm de oven op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes en de prei in ringen. Hak de dille grof. Verhit de olijfolie in een soeppan op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, prei en courgette toe en bak 6 - 8 minuten.
Voeg de bouillon toe aan de soeppan, verlaag het vuur en laat de soep 5 - 6 minuten zachtjes koken. Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes 8 - 10 minuten, of tot ze knapperig zijn.
Bak de volkoren broodjes 3 - 4 minuten in de voorverwarmde oven. Pureer ondertussen de soep, met een staafmixer, tot een gladde soep. Voeg eventueel meer bouillon of water toe als je de soep te dik vindt. Roer vervolgens de groene pesto door de soep.
Verdeel de courgette-prei soep over de borden, en garneer met de yoghurt, de spekblokjes en de dille. Serveer met het volkoren broodje.