topBanner
Volkoren pitabroodjes met kipfiletreepjes, yoghurt en salade

Volkoren pitabroodjes met kipfiletreepjes, yoghurt en salade

Lees meer

Je vult de volkoren pitabroodjes met een vulling die je kruid met typische mediterrane smaakmakers: knoflook, paprikapoeder en komijnpoeder. Je maakt het gerecht helemaal af door zelf een frisse salade van veldsla en een dressing te maken!

Labels:KindvriendelijkLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenSesamzaadMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Groene paprika

2 stuk(s)

Vleestomaat

2 tl

Gemalen komijnzaad

220 gram

Kipfiletreepjes met baharat

2 tl

Paprikapoeder

4 stuk(s)

Meerzadenbaguette

(BevatGlutenbevattende granen, Sesamzaad)

80 gram

Veldsla

4 el

Labne

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

1 stuk(s)

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3004.112 kJ
Energie (kcal)718 kcal
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels13 g
Eiwitten38 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Koekenpan
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden (of gebruik een broodrooster om de pitabroodjes op te warmen).

2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes en de vleestomaat in plakken.

3

Verhit een koekenpan en rooster het komijnpoeder 30 seconden op middelhoog vuur. Voeg de olijfolie, ui, kipfiletreepjes en paprikapoeder toe en bak 6 – 8 minuten op middelmatig vuur. Voeg halverwege de knoflook en groene paprika toe. Breng op smaak met peper en zout.

4

Besprenkel ondertussen de pitabroodjes met water en bak de pitabroodjes 5 minuten in de oven of gebruik een broodrooster.

5

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, honing, peper en zout. Meng de veldsla met de dressing in een saladekom.

6

Verdeel de pitabroodjes over de borden. Laat iedereen zelf aan tafel de pitabroodjes beleggen met de kip, tomaat, yoghurt en salade.