Deze burger is gemaakt van 100% Maas-Rijn-IJsselrund. De cheddar die je gebruikt, komt van een familiebedrijf dat al meer dan 150 jaar kaas maakt en dat proef je! De scherpe smaak van de kaas gaat goed samen met de zoete smaken van de rode ui en tomaat. Deze tomatensoort, vleestomaat, is heel stevig doordat hij meer 'kamers' heeft dan bijvoorbeeld een trostomaat.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Vastkokende aardappelen
1 unit
Mini-hamburgerbol
(Contains Gluten, Milk, Sesame, Lupine May be present Soy, Tree nuts, Egg)
½ unit
Rode ui
½ unit
Vleestomaat
¼ unit
Botersla
1 unit
Runderburger
25 g
Geraspte cheddar
(Contains Milk)
25 g
Mayonaise
(Contains Egg, Mustard)
1 tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Extra vierge olijfolie
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen (nicola) of was ze grondig en snijd in parten. Verdeel de aardappelparten over een bakplaat met bakpapier en meng met de olijfolie, peper en zout. Bak de aardappel-parten 25 – 30 minuten in de oven. Schep halverwege om. Bak de laatste 4 – 5 minuten de mini-hamburgerbol mee.
Snijd ondertussen de rode ui in ringen. Snijd de vleestomaat in plakken en haal de bladeren sla los van de krop. Meng in een saladekom de vleestomaat met de botersla, balsamicoazijn en extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit een koekenpan met de roomboter op middellaag vuur en bak de uienringen 4 – 6 minuten.
Verhoog het vuur naar middelhoog en leg de hamburger bij de uienringen in de koekenpan. Bak de burger 2 – 3 minuten per kant, haal daarna uit de pan.
Snijd de mini-hamburgerbol open. Beleg met wat botersla, een plak vleestomaat, wat rode ui en een burger per broodje. Schenk het bakvet over de hamburger en bestrooi met de geraspte cheddar.
Serveer de burger met de aardappelparten, de overige salade en de mayonaise.