HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSpaghetti Bolognese Met Groente En Zonnebloempitten
topBanner
Spaghetti bolognese met groente en zonnebloempitten

Spaghetti bolognese met groente en zonnebloempitten

Lees meer

Een rijke spaghetti bolognese met zonnebloempitten. Je maakt de saus zelf en daarvoor hebben wij speciaal voor jou de groenten al extra klein gesneden. Dan ben je sneller klaar en heb je in iedere hap alle ingrediënten samen.

Labels:KindvriendelijkLekker snel
Allergenen :GlutenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Vleestomaat

200 gram

Rundergehakt

400 gram

Groentemix van kastanjechampignons, prei, broccoli en courgette

1.5 takje(s)

Verse oregano

1 blik(ken)

Tomatenpuree

180 gram

Volkoren spaghetti

(BevatGluten)

20 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevattenNoten, Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3120 kJ
Energie (kcal)742 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd8.4 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers17.7 g
Vezels14 g
Eiwitten44 g
Zout0.4 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Breng 500 ml water aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de vleestomaat in blokjes en ris de verse oregano blaadjes.

2

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel. Bak daarin het rundergehakt met de knoflook en Italiaanse groentemix in 3 minuten.

3

Voeg daarna de verse oregano, vleestomaat, tomatenpuree en zwarte balsamicoazijn toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg 100 ml water per persoon toe en bak afgedekt 10 - 12 minuten. Haal halverwege de deksel van de wok of hapjespan en breng op smaak met peper en zout.

4

Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt 10 - 12 minuten en giet daarna af.

5

Voeg de spaghetti en de helft van de zonnebloempitten toe aan de saus en verhit nog 1 minuut.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige zonnebloempitten en eventueel een scheutje extra vierge olijfolie naar smaak.