HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCasarecce Alla Norma
topBanner
Casarecce alla norma

Casarecce alla norma

met aubergine, cherrytomaten en ricotta

Lees meer

Waar of niet waar? Pasta alla norma, een typisch Siciliaans gerecht, is vernoemd naar een opera. Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Aubergine

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

10 gram

Verse basilicum en oregano

180 gram

Casarecce

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Ei, Mosterd, Lupine)

2 tl

Midden-Oosterse kruidenmix

1 blik(ken)

Cherrytomaten in blik

½ pak(ken)

Passata

50 gram

Geraspte parmigiano reggiano

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Ricotta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

5 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

2 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3686 kJ
Energie (kcal)881 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten92 g
waarvan suikers25.0 g
Vezels11 g
Eiwitten26 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de casarecce. Snijd de aubergine in blokjes van 1 bij 1 cm. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Ris de blaadjes van het basilicum en de oregano en snijd fijn. Kook de casarecce, afgedekt, 8 - 10 minuten. Giet af, bewaar het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

2

Verhit 2 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak de Midden-Oosterse kruidenmix 1 minuut. Voeg de aubergineblokjes toe en roerbak 6 - 8 minuten goudbruin.

3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de knoflook en ui 2 - 3 minuten. Blus af met de cherrytomaten, passata en per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn. Voeg de oregano toe en 1 tl suiker per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Laat 5 - 6 minuten sudderen.

4

Voeg 2 el kookvocht per persoon, de casarecce, de aubergineblokjes, de helft van het basilicum en de helft van de geraspte kaas toe aan de tomatensaus. Roer goed door en laat nog 2 minuten sudderen. Verdeel de casarecce alla norma over diepe borden en garneer met de overige geraspte kaas en het basilicum. Verdeel de ricotta in dotjes over de casarecce.