Risotto geïnspireerd op Franse uiensoep
Risotto geïnspireerd op Franse uiensoep

Risotto geïnspireerd op Franse uiensoep

met orzo, gehakt, gruyère en sperziebonen

In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zorgen ijzer en foliumzuur voor een energieker gevoel.

Allergens:
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

25 g

Grated Gruyère DOP

(Contains Milk)

100 g

Beef mince with Italian seasoning

(May be present Celery, Soy, Gluten, Egg, Mustard)

75 g

Orzo

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

1 piece

Onion

½ piece

Garlic

75 g

Green beans

5 g

Fresh curly parsley & thyme

0.16 piece

Lemon

Not included in your delivery

250 milliliters

Low sodium beef stock

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

¼ tablespoon

[Plant-based] butter

½ teaspoon

White balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2942 kJ
Calories703 kcal
Fat29 g
Saturated Fat14.7 g
Carbohydrate68.6 g
Sugar12.4 g
Dietary Fiber14.5 g
Protein37.7 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pan.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui en 25 ml bouillon per persoon toe en laat 6 - 8 minuten zachtjes koken.
  • Houd 50 ml bouillon per persoon apart. Kook de orzo 4 minuten in de overige bouillon.
Verse kruiden snijden
2
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Voeg toe aan de orzo en kook in 6 - 8 minuten gaar.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Ris de blaadjes van de tijm hak fijn. Snijd de peterselie fijn en houd apart.
  • Snijd de citroen in 6 partjes.
Afmaken
3
  • Verhoog het vuur van de hapjespan naar middelhoog. Voeg het rundergehakt, de knoflook en de tijm toe. Meng goed en bak 3 minuten.
  • Blus af met de witte balsamicoazijn. Voeg de honing, orzo en sperziebonen toe. Roer de helft van de gruyère erdoorheen.
  • Voeg de achtergehouden bouillon naar smaak toe, tot de orzo de gewenste textuur heeft. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de orzo over diepe borden.
  • Strooi de overige gruyère erover.
  • Garneer met de peterselie en serveer met de citroenpartjes.

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.