Skip to main content
Bulgursalade met kipgyros en avocadodip

Bulgursalade met kipgyros en avocadodip

met gele biet, komkommer en labne

4.2
(343)

Wist je dat bulgur het Turkse woord is voor gort?

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Ei
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Bulgur

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja)

30 gram

Rucola en veldsla

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Kipgyros

20 gram

Labne

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

40 gram

Avocadodip

½ stuk(s)

Gele biet

Zelf toevoegen

⅓ el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)619 kcal
Energie (kJ)2589 kJ
Vetten25.2 g
waarvan verzadigd4.5 g
Koolhydraten57.5 g
waarvan suikers8.1 g
Vezels14.4 g
Eiwitten32.5 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Koken
1

Breng 175 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Breng ruim water aan de kook in een andere pan met deksel voor de gele biet. Schil de gele biet en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de gele biet, afgedekt, in 15 - 20 minuten beetgaar. Giet daarna af.

Bulgur koken
2

Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in ongeveer 10 - 12 minuten droog. Roer de bulgur daarna met een vork los en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden en mengen
3

Scheur ondertussen de slamix klein. Snijd de komkommer in dunne plakjes en meng in een kom met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn.

Kipgyros bakken
4

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 2 minuten. Voeg de kipgyros toe en bak 6 - 8 minuten mee, of tot de kipgyros gaar is. 

Bulgur  mengen
5

Meng in een saladekom de bulgur, de gele biet, de slamix en 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat bietjes zeer vezelrijk zijn? Daarnaast zijn bieten rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk.

Serveren
6

Verdeel de bulgursalade over de borden. Serveer met de komkommerplakjes en kipgyros. Garneer het gerecht met de labne en de avocadodip.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders