Skip to main content
Bulgurbowl met avocado en feta
Bulgurbowl met avocado en feta

Bulgurbowl met avocado en feta

met gekaramelliseerde ui, citroen en amandelschaafsel

4.0
(176)

In vergelijking met andere soorten linzen behouden groene linzen hun vorm beter tijdens het koken. Ook behouden ze een beetje bite!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Bron van vezels
Allergenen:
Tarwe
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

30 gram

Groene linzen

35 gram

Bulgur

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja)

½ stuk(s)

Rode ui

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Little gem

¼ stuk(s)

Citroen

50 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ stuk(s)

Avocado

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Suiker

1 el

Zwarte balsamicoazijn

¼ el

Extra vierge olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2847 kJ
Energie (kcal)680 kcal
Vetten34.7 g
waarvan verzadigd12.7 g
Koolhydraten60.6 g
waarvan suikers15 g
Vezels19.8 g
Eiwitten24.8 g
Zout1.7 g
Potassium513 mg
Calcium33.5 mg
Iron0.7 mg

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Linzen en bulgur koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel het bouillonblokje erboven. Weeg de linzen en bulgur af. Kook de linzen, afgedekt, in 30 minuten gaar op middellaag vuur. Voeg de laatste 10 minuten de bulgur toe. Giet daarna af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

Amandelschaafsel roosteren
2

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd ondertussen de ui in fijne halve ringen.

Ui karamelliseren
3

Voeg een klontje roomboter toe aan de koekenpan van het amandelschaafsel en bak de ui 5 minuten. Voeg de Midden-Oosterse kruiden, de suiker en de helft van de zwarte balsamicoazijn toe en bak 2 - 3 minuten mee. Roer goed door. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en de schil en snijd de avocado in plakken.

Salade maken
4

Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de little gem fijn en voeg samen met de tomaat toe aan een saladekom. Snijd de citroen in partjes en verkruimel de feta.

Salade afmaken
5

Voeg de bulgur en de linzen, de helft van de avocado en de helft van de feta toe aan de saladekom. Meng met de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Verdeel de ui, de overige avocado en de overige feta eroverheen. Garneer met het amandelschaafsel en de citroenpartjes.

Weetje: Dit gerecht bevat meer dan 50% van de ADH vezels. De linzen, bulgur, avocado en overige groenten zitten er vol mee. Vezels zijn belangrijk voor gezonde darmen en hebben een positief effect op het cholesterolgehalte.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders