Bulgur met griezelige wortelvingers en spookachtige feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgur met griezelige wortelvingers en spookachtige feta

Bulgur met griezelige wortelvingers en spookachtige feta

met harissa en angstaanjagende spinazie

Maak je klaar voor een spooktaculair feest met dit gerecht! Deze herfstige smaken zijn perfect voor Halloween en brengen een angstaanjagend goede maaltijd naar je tafel. Serveer dit griezelige gerecht en zie het verdwijnen - als je durft!

Labels:
Caloriebewust
•Veggie
•Extra groente
Allergenen :
Tarwe
•Amandelnoten
•Pinda's
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¾ stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

15 gram

Harissa

65 gram

Babyspinazie

15 gram

Gezouten amandelen

(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

¾ el

Olijfolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2925 kJ
Energie (kcal)699 kcal
Vetten31.8 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten68.8 g
waarvan suikers12.9 g
Vezels21.6 g
Eiwitten24.7 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

•Kom
•Bakplaat met bakpapier
•Pan
•Koekenpan

Instructies

Wortel bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Halveer de wortel in de lengte en snijd in staafjes van 1/2 cm dik.
  • Meng de wortel in een kom met de Midden-Oosterse kruiden. Besprenkel met olijfolie en meng goed.
  • Leg de wortel op een bakplaat met bakpapier en rooster 20 - 25 minuten. Schep halverwege om en besprenkel met wat extra olijfolie indien nodig. De wortel is gaar als de uiteinden lichtbruin zijn en de binnenkant zacht.
Bulgur koken
2
  • Bereid de bouillon in een pan. Voeg de bulgur toe en kook in 10 minuten gaar. Roer regelmatig.
  • Snijd voorzichtig de feta in 'spook'-vormen (zie foto voor inspiratie!). Verkruimel de overige feta voor later als garnering (zie Tip).
  • Houd een paar amandelen heel voor later. Hak de rest grof.

Tip: Als je wilt, kun je de spookvormen overslaan en alle feta verkruimelen. Dit gaat sneller, maar is minder spooky!

Haunted harissasaus maken
3
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten.
  • Roer de honing en harissa erdoor en bak 30 seconden mee, of tot het begint te geuren.
  • Schep de saus door de bulgur toe en meng goed door elkaar. Roer daarna hand per hand de spinazie erdoorheen.
Serveren
4
  • Serveer de harissa-bulgur op borden en leg de wortelvingers en de spookachtige feta erbovenop.
  • Leg de amandelen op de wortels als 'nagels' en gebruik wat gehakte amandelen om ogen voor de spookjes te maken.
  • Garneer met de overige feta en amandelen.