Wist je dat het Engelse woord 'coleslaw' een verbastering van het Nederlandse 'koolsla' is? Vandaag maak je zelf een vinaigrette voor de coleslaw. Het zuur in de vinaigrette maakt de rauwe kool zacht en lekker fris: heerlijk bij de pittige blauwe kaas. Kortom, niet zomaar een broodje omelet!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevattenSelderij)2 stuk(s)
Portobello
200 gram
Rodekool en wortel
(Kan bevattenSelderij)2 stuk(s)
Biologisch wit broodje met roggedesem
(BevatGluten, Soja, Sesamzaad)4 stuk(s)
Ei
(BevatEieren)50 gram
Danablu
(BevatMelk (inclusief lactose))3 el
Extra vierge olijfolie
1 el
Wittewijnazijn
½ tl
Mosterd
½ tl
Honing
2 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))naar smaak
Peper en zout
• Verwarm de oven voor op 210 graden. • Pers of snijd de knoflook fijn en hak de verse bladpeterselie grof. • Snijd de portobello in plakken. • Klop in een saladekom de extra vierge olijfolie, wittewijnazijn, mosterd, honing, peper en zout tot een dressing.
• Voeg de peen en rodekool toe aan de saladekom, meng goed en bewaar apart. • Bak het zuurdesembrood 8 minuten in de oven. • Kluts de eieren met een vork in een kom en meng er de bladpeterselie, peper en zout door.
• Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelmatig vuur, voeg het eimengsel toe en bak in 6 – 7 minuten 1 omelet per 2 personen. • Verhit in een andere koekenpan de overige roomboter op hoog vuur en bak in 4 minuten de portobello met de knoflook gaar en bruin. Breng op smaak met peper en zout. • Verkruimel de danablu boven de omelet.
• Snijd het broodje doormidden. • Snijd de omelet door de helft en verdeel over het broodje. • Leg de plakken portobello en een klein deel van de coleslaw op de omelet. • Serveer de broodjes met de overige coleslaw.