HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBroodje Omelet Met Pittige Blauwe Kaas
topBanner
Broodje omelet met pittige blauwe kaas

Broodje omelet met pittige blauwe kaas

Met gebakken portobello en coleslaw

QUICK & EASY
Lees meer

Wist je dat het Engelse woord 'coleslaw' een verbastering van het Nederlandse 'koolsla' is? Vandaag maak je zelf een vinaigrette voor de coleslaw. Het zuur in de vinaigrette maakt de rauwe kool zacht en lekker fris: heerlijk bij de pittige blauwe kaas. Kortom, niet zomaar een broodje omelet!

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaSesamzaadEiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

2 stuk(s)

Portobello

200 gram

Rodekool en wortel

(Kan bevattenSelderij)

2 stuk(s)

Biologisch wit broodje met roggedesem

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Sesamzaad)

4 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

50 gram

Danablu

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

3 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

½ tl

Mosterd

½ tl

Honing

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3740 kJ
Energie (kcal)894 kcal
Vetten52.0 g
waarvan verzadigd19.4 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers5.6 g
Vezels8 g
Eiwitten34 g
Zout2.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Snijplank
Fruitmesje
Oven
Saladekom
Kom
Vork
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Verwarm de oven voor op 210 graden. • Pers of snijd de knoflook fijn en hak de verse bladpeterselie grof. • Snijd de portobello in plakken. • Klop in een saladekom de extra vierge olijfolie, wittewijnazijn, mosterd, honing, peper en zout tot een dressing.

2

• Voeg de peen en rodekool toe aan de saladekom, meng goed en bewaar apart. • Bak het zuurdesembrood 8 minuten in de oven. • Kluts de eieren met een vork in een kom en meng er de bladpeterselie, peper en zout door.

3

• Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelmatig vuur, voeg het eimengsel toe en bak in 6 – 7 minuten 1 omelet per 2 personen. • Verhit in een andere koekenpan de overige roomboter op hoog vuur en bak in 4 minuten de portobello met de knoflook gaar en bruin. Breng op smaak met peper en zout. • Verkruimel de danablu boven de omelet.

4

• Snijd het broodje doormidden. • Snijd de omelet door de helft en verdeel over het broodje. • Leg de plakken portobello en een klein deel van de coleslaw op de omelet. • Serveer de broodjes met de overige coleslaw.