
Broodje kipgehaktballen met chili-mayonaise
met salade van mais en tomaat
De kipgehaktballetjes zijn alvast voor je gekruid met paprikapoeder, cayennepeper, komijn en peterselie. Zo zet je al binnen 20 minuten een smaakvol gerecht op tafel!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
3 stuk(s)
Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden
1 stuk(s)
Ui
0.12 stuk(s)
Rode peper
1 stuk(s)
Witte demi-baguette
(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)
1 stuk(s)
Tomaat
50 gram
Mais in blik
25 gram
Radicchio en ijsbergsla
½ zakje(s)
Zoet-pittige chilisaus
½ stuk(s)
Komkommer
Zelf toevoegen
½ el
Witte balsamicoazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
¼ el
Olijfolie
1.5 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipgehaktballen 2 - 3 minuten.
- Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.

- Verlaag het vuur naar middellaag en bak de gehaktballen verder met de rode peper en ui, afgedekt, in 4 - 5 minuten rondom bruin, of tot ze gaar zijn.
- Bak het broodje 6 - 8 minuten in de oven.

- Snijd de tomaat in kleine blokjes. Laat de mais uitlekken. Snijd de komkommer in blokjes.
- Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, peper en zout. Meng de tomatenblokjes, mais, komkommer en de gemengde sla door de dressing.
- Meng in een kleine kom de mayonaise met de zoet-pittige chilisaus.
Weetje: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

- Snijd de broodjes open en vul met 3 gehaktballen per persoon en de ui.
- Schep er een beetje chili-mayonaise op.
- Meng de overige chili-mayonaise door de salade. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de broodjes met de salade ernaast.