HelloFresh
Broccoli-kokosrijst met kipfilethaasjes

Broccoli-kokosrijst met kipfilethaasjes

met sesam-komkommersalade en honing-knoflooksaus

QUICK & EASY
Lees meer

.

Labels:Quick & easy
Allergenen:Sesamzaad
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

200 g

Kipfilethaasje

2 stuks

Knoflookteen

1 pot

Honing

200 g

Broccolirijst

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Komkommer

10 g

Sesamzaad

(BevatSesamzaad)

10 ml

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

140 g

Witte langgraanrijst

150 ml

Kokosmelk

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 el

Wittewijn- of rijstazijn

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

½ stuks

Kippenbouillonblokje

1 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3201 kJ
Energie (kcal)765 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd21.6 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels5 g
Eiwitten34 g
Zout1.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
.
.
1

Breng de kokosmelk samen met 175 ml water per persoon en 1/4 kippenbouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel. Pers de knoflook of snijd fijn.Kook de rijst in de pan met deksel, afgedekt, 12-14 minuten op laag vuur. Kook de laatste 2 minuten ook de broccolirijst mee. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen. Proef goed en breng op smaak met zout.

.
.
2

Verhit 1 el boter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de knoflook en kipfilethaasjes 1-2 minuten. Voeg de honing en 1 el water per persoon toe aan de kipfilethaasjes en meng goed. Dek de pan af en bak nog 3-4 minuten zachtjes. Draai de kipfilethaasjes af en toe om. Haal het deksel van de pan en bak dan nog 2-3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

.
.
3

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer vervolgens in dunne halve maantjes. Maak in een saladekom een dressing van de sesamolie, het sesamzaad en per persoon 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 witte balsamicoazijn. Meng de dressing met de komkommer en breng op smaak met peper en zout

.
.
4

Verdeel de kokos-broccolirijst over de borden. Schep de kipfilethaasjes en de honing-knoflooksaus hierop. Serveer de komkommersalade erbij.