Skip to main content
Brandt & Levie worst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

Brandt & Levie worst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

met cheesy aardappelpuree en sperziebonen

4.4
(662)

Nieuw ingrediënt in je box! Samen met Brandt & Levie introduceren we een nieuwe smaak varkensworst met aromatische currykruiden. Deze unieke combinatie geeft een kruidige, lichtzoete en hartige twist aan hun ambachtelijke worst.

Labels:
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Selderij
Mosterd
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Gluten
Pinda's
Noten
Kan sporen van allergenen bevatten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkensworst met kerriekruiden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat: Selderij, Mosterd)

100 gram

Sperziebonen

250 gram

Aardappelen

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat: Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten, Kan sporen van allergenen bevatten, Tarwe)

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

100 ml

Zoutarme kippenbouillon

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Bloem

½ tl

Mosterd

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3518 kJ
Energie (kcal)841 kcal
Vetten49.8 g
waarvan verzadigd24.5 g
Koolhydraten71.7 g
waarvan suikers12.1 g
Vezels13 g
Eiwitten27.5 g
Zout1.9 g
Potassium1570.3 mg
Calcium121.5 mg
Iron1.9 mg
Pan
Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Garde
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1
  • Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken.
  • Zet de aardappelen onder water in een pan en kook 12 - 15 minuten.
  • Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht. Laat uitstomen.
Sperziebonen koken
2
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Voeg toe aan een pan en zet onder een laagje water.
  • Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 - 10 minuten zachtjes koken.
  • Bereid de bouillon. 
  • Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in dunne halve maantjes.
Worst bakken
3
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de worst in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Voeg de wortel toe, verlaag het vuur naar middelmatig en dek de pan af. Bak 8 - 10 minuten en draai regelmatig om. Haal de worst uit de pan en houd apart.
  • Voeg de knoflook en ui toe aan de wortel en bak 1 - 2 minuten op middelhoog vuur.
Saus maken
4
  • Voeg het kerriepoeder toe en bak 1 minuut verder.
  • Voeg de bloem toe en bak nog 1 minuut.
  • Meng vervolgens met een garde geleidelijk de bouillon erdoor. Wacht tot de bouillon volledig is opgenomen en roer dan de helft van de mosterd erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de worst terug in de pan en laat 2 - 3 minuten op laag vuur sudderen.
Aardappelen stampen
5
  • Stamp de aardappelen, een klontje roomboter en een scheutje melk of kookvocht met een aardappelstamper tot een grove puree.
  • Roer de kaas en de overige mosterd erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
6
  • Serveer de aardappelpuree, sperziebonen en worst op borden.
  • Giet de kerriesaus erover en garneer met de gefrituurde uitjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders