Brandt & Levie-varkensworst met zoete-aardappelstamppot
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Brandt & Levie-varkensworst met zoete-aardappelstamppot

Brandt & Levie-varkensworst met zoete-aardappelstamppot

met witte kaas, uienjus en prei

Bij Brandt & Levie worden alle recepturen zelf gecreëerd en is het varken van Nederlandse bodem - in deze variant zit majoraan en knoflook.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

150 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Prei

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

1 stuk(s)

Ui

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Varkensworst met majoraan en knoflook

Zelf toevoegen

2 el

[Plantaardige] roomboter

30 ml

Water voor saus

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4019 kJ
Energie (kcal)961 kcal
Vetten57.1 g
waarvan verzadigd31.4 g
Koolhydraten80.4 g
waarvan suikers13.4 g
Vezels15 g
Eiwitten28.1 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Hapjespan
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1

Was of schil de aardappelen en zoete aardappelen en snijd in grove stukken. Zet beide soorten aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten snijden
2

Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Snijd de prei in de lengte in vieren en snijd vervolgens fijn.

Weetje: Wist je dat 100 gram prei meer dan 1/3 van de ADH foliumzuur oplevert? Deze B-vitamine is essentieel voor de groei en goede werking van het lichaam.

Worst bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui en worst in 2 - 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 8 - 10 minuten op middellaag vuur, of tot de worst gaar is. Keer regelmatig om. Blus daarna af met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 2 el water en meng tot een jus. Zet het vuur laag en laat de jus inkoken (zie Tip).

Tip: Voeg eventueel extra water toe als de saus te dik wordt, of een klein beetje bloem als de saus te waterig is, en meng goed door.

 

Prei bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de Siciliaanse kruiden 1 minuut, of tot deze beginnen te geuren. Voeg de prei toe en bak 4 - 5 minuten.

Aardappelen stampen
5

Stamp beide soorten aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg 1 el roomboter per persoon en een scheutje kookvocht toe en stamp goed door. Roer de gebakken prei door de stamppot. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden. Verkruimel de witte kaas over de stamppot. Leg de worst erop en giet de uienjus erover.