Bowl met miso geglazeerde zalm
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bowl met miso geglazeerde zalm

Bowl met miso geglazeerde zalm

met broccoli en gemberrijst

In dit gerecht marineer je de zalm met een miso marinade. Miso is een Japanse smaakmaker met een typische umamismaak.

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

15 gram

Witte miso

(Bevat Soja, Tarwe)

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Zalmfilet

250 gram

Broccoli

1 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Ui

60 gram

Risottorijst

¼ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

2 tl

Honing

¾ el

Zonnebloemolie

0.13 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)689 kcal
Energie (kJ)2881 kJ
Vetten29.1 g
waarvan verzadigd3.9 g
Koolhydraten66.8 g
waarvan suikers12.7 g
Vezels10.3 g
Eiwitten32.7 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Rasp
Koekenpan

Instructies

Marinade maken
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de helft van de knoflook, de miso, de sojasaus en de honing. Roer goed door en bewaar apart tot gebruik.

Broccoli koken
2

Breng ruim water met een snufje zout aan de kook in een pan met deksel. Weeg de broccoli af. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli, afgedekt, in 5 7 minuten gaar. Giet af, laat zonder deksel uitstomen en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Broccoli is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.

Snijden
3

Rasp de gember met een fijne rasp. Snipper de ui.

Risottorijst maken
4

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de overige knoflook, de gember en de gesnipperde ui 1 minuut. Weeg de risottorijst af. Verlaag het vuur en voeg de risottorijst en per persoon: 100 ml water en 1/4 bouillonblokje toe aan de pan (zie Tip). Kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Bewaar afgedekt tot serveren.

Tip: Voeg eventueel meer kokend water toe als de rijst te snel droogkookt.

Zalm bakken
5

Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en bestrooi met peper. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalmfilet 3 - 5 minuten op de huid. Verlaag het vuur, draai de zalm om en bak nog 1 – 2 minuten op de andere kant, met de huid omhoog. Schenk de marinade met een lepel over de gebakken zalmfilet en zorg ervoor dat heel de zalm goed bedekt is. Laat de zalm nog 1 - 2 minuten in de pan bakken met de marinade.

Tip: Wist je dat zalm essentiële vetzuren zoals omega 3 bevat? Deze moet je uit je voeding opnemen want je lichaam kan deze niet zelf aanmaken. Je krijgt al voldoende omega-3 binnen als je 1 keer per week vis eet, bij voorkeur vette vis zoals haring of zalm.

Serveren
6

Verdeel de risottorijst over diepe borden. Leg de zalmfilet op de risottorijst. Serveer de broccoliroosjes eromheen. Besprenkel de broccoli en de zalm met de marinade uit de pan. Garneer met de gomasio.