Bowl met kipmerguez en vadouvan-knoflookrijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bowl met kipmerguez en vadouvan-knoflookrijst

Bowl met kipmerguez en vadouvan-knoflookrijst

met appel, komkommer en babyspinazie

Vadouvan is een Franse variant op een Indiaas specerijenmengsel. De smaak is kenmerkend en aromatisch - een mix van pittig, zoet en rokerig.

Labels:
Familie
Extra groente
Familie
Allergenen :
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

⅓ zakje(s)

Vadouvan

(Bevat Mosterd)

2 stuk(s)

Kipmerquezworstje

75 gram

Yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Sjalot

65 gram

Babyspinazie

5 gram

Verse munt

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

180 ml

Zoutarme kippenbouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)730 kcal
Energie (kJ)3053 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers15 g
Vezels5.2 g
Eiwitten30 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 125 ml bouillon per persoon en vul aan met 125 ml kokend water per persoon.

Rijst bereiden
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en voeg de vadouvan, de helft van de knoflook en de helft van de sjalot toe. Bak 1 - 2 minuten. Voeg de jasmijnrijst en de bouillon toe. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Roer af en toe door om aanbakken te voorkomen. Haal de pan van het vuur en laat afgedekt staan tot serveren.

Kipmerguezworstjes bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipmerguezworstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 4 - 6 minuten verder op middelmatig vuur, of tot de worstjes gaar zijn. Keer regelmatig om. Haal de worstjes uit de pan.

Spinazie bakken
4

Voeg aan dezelfde koekenpan de overige knoflook en sjalot toe en bak 1 minuut. Voeg de spinazie toe en bak nog 2 - 4 minuten.

Toppings maken
5

Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes. Snijd de komkommer in halve maantjes. Snijd de munt fijn. Meng in een kleine kom de munt met de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de gekruide rijst over diepe borden of kommen. Leg de appelblokjes, komkommer, babyspinazie en gebakken kipmerguezworstjes erbovenop. Garneer met de yoghurtsaus.

Tip: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.