Zure room wordt gemaakt door verse room te fermenteren met melkzuur. De frisse en kruidige smaak maakt het een uitstekende toevoeging aan zowel hartige als zoete gerechten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
300 gram
Zoete aardappel
1 blik(ken)
Tonijn in olijfolie
(Bevat Vis)
½ stuk(s)
Appel
5 gram
Verse munt en bieslook
½ stuk(s)
Ui
50 gram
Rodekool, wittekool en wortel
50 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
½ tl
Mosterd
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Olijfolie
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
½ el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Tip: Controleer na 30 minuten of de zoete aardappel al gaar is door met een vork in een van de blokjes te prikken. Pas eventueel de baktijd hierop aan.
Weetje: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.
Weetje: Wist je dat tonijn in olijfolie niet alleen lekker is, maar ook gezondheidsvoordelen heeft? In olijfolie zitten namelijk enkelvoudige onverzadigde vetzuren en vitamine E. Dat helpt bij het verlagen van je cholesterol en het versterken van je weerstand.
Tip: Pas op: uit de pakketjes kan stoom komen! Laat deze eerst ontsnappen voordat je de tonijn erop schept.