Bowl met frisse tonijnsalade en gepofte zoete aardappel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bowl met frisse tonijnsalade en gepofte zoete aardappel

Bowl met frisse tonijnsalade en gepofte zoete aardappel

met komkommer-koolsla en munt

Zure room wordt gemaakt door verse room te fermenteren met melkzuur. De frisse en kruidige smaak maakt het een uitstekende toevoeging aan zowel hartige als zoete gerechten.

Labels:
Caloriebewust
•Extra groente
Allergenen :
Vis
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Zoete aardappel

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Appel

5 gram

Verse munt en bieslook

½ stuk(s)

Ui

50 gram

Rodekool, wittekool en wortel

50 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

Zelf toevoegen

½ tl

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2557 kJ
Energie (kcal)611 kcal
Vetten27.2 g
waarvan verzadigd6.3 g
Koolhydraten68.2 g
waarvan suikers28.4 g
Vezels10.6 g
Eiwitten17.7 g
Zout1 g

Benodigdheden

•Bakplaat
•Aluminiumfolie
•Grote kom
•Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Was of schil de zoete aardappel en snijd in blokjes.
  • Scheur 1 vel aluminiumfolie van 30 bij 30 cm af per persoon. Leg de zoete aardappel erop en meng met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. 
  • Vouw de pakketjes dicht, leg ze op een bakplaat en bak 35 - 40 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: Controleer na 30 minuten of de zoete aardappel al gaar is door met een vork in een van de blokjes te prikken. Pas eventueel de baktijd hierop aan.

Koolsla maken
2
  • Snijd de komkommer in blokjes. Snijd de muntblaadjes fijn.
  • Meng in een grote kom de wittewijnazijn met de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de komkommer, munt en wortel-koolmix toe aan de kom en meng met de dressing.
  • Laat de tonijn uitlekken. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in kleine blokjes. Snijd of knip de bieslook fijn. Snipper de ui.

Weetje: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.

Tonijnsalade maken
3
  • Meng in een kom per persoon: 1/2 tl mosterd met 1/2 tl honing.
  • Voeg de ui, de zure room, de tonijn, de appel en 2/3 van de bieslook toe.
  • Breng op smaak met peper en zout en meng goed.

Weetje: Wist je dat tonijn in olijfolie niet alleen lekker is, maar ook gezondheidsvoordelen heeft? In olijfolie zitten namelijk enkelvoudige onverzadigde vetzuren en vitamine E. Dat helpt bij het verlagen van je cholesterol en het versterken van je weerstand.

Zoete aardappel afmaken
4
  • Haal de pakketjes met zoete aardappel uit de oven wanneer ze gaar zijn.
  • Maak de pakketjes open en verdeel de zoete-aardappelblokjes over de borden (zie Tip). 
  • Verdeel de tonijnsalade over de zoete aardappel.
  • Serveer de komkommer-koolsla ernaast.

Tip: Pas op: uit de pakketjes kan stoom komen! Laat deze eerst ontsnappen voordat je de tonijn erop schept.