Skip to main content
Bœuf Bourguignon
Bœuf Bourguignon

Bœuf Bourguignon

4 personen | met runderlappen en aardappelpuree

4.2
(59)

Maak deze week een klassiek Frans stoofgerecht met runderlappen, groenten, rode wijn en spekjes. Combineer het met romige aardappelpuree!

Labels:
Recept
Allergenen:
Selderij
Zwaveldioxide en sulfiet
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Gerst
Mosterd
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd3 uur
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Wortel

10 spriet(en)

Bleekselderij

(Bevat: Selderij)

375 gram

Kastanjechampignons

5 snufje

Nootmuskaat

8 plak(ken)

Ontbijtspek

800 gram

Runderlappen

1

Tomatenpuree

185 ml

Rode wijn

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

1 stuk(s)

Laurierblad

1000 gram

Aardappelen

120 ml

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Verse tijm

(Kan bevatten: Selderij)

15 ml

Worcestershiresaus

(Bevat: Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

2 el

Bloem

5 el

[Plantaardige] roomboter

¾ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

2 el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)6616 kJ
Energie (kcal)1581 kcal
Vetten63.4 g
waarvan verzadigd34.4 g
Koolhydraten126.1 g
waarvan suikers22.6 g
Vezels28.2 g
Eiwitten125.8 g
Zout4.3 g
Potassium572 mg
Calcium88 mg
Iron0.4 mg

Benodigdheden

Rasp
Braadpan
Pan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

1
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel en bleekselderij in kleine blokjes.
  • Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Snijd de sjalot in grove stukken.
  • Snijd het ontbijtspek in reepjes. Snijd de runderlappen in stukken van 4 cm groot. 
  • Verhit een grote braadpan zonder olie op middelhoog vuur en voeg het ontbijtspek toe. Bak in 5 - 6 minuten knapperig. Haal het ontbijtspek uit de pan.
2
  • Voeg de runderlappen toe en bak in 4 - 5 minuten rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en bewaar apart.
  • Verlaag het vuur van de braadpan. Voeg 2 el roomboter toe aan de braadpan en fruit de ui, wortel, bleekselderij en knoflook 10 - 12 minuten. 
  • Voeg de tomatenpuree en de kastanjechampignons toe en bak 5 - 6 minuten. 
  • Voeg 2 el bloem toe aan de stoofpot en bak 1 - 2 minuten. Schenk de wijn in de pan en roer goed. Laat de alcohol in 2 - 4 minuten verdampen.
3
  • Voeg 150 ml water, de worcestershiresaus, de sjalot, het laurierblad, 3/4 bouillonblokje en de verse tijm toe aan de pan.
  • Voeg het ontbijtspek en de runderlappen toe aan de pan. Laat de bœuf bourguignon, afgedekt, 2 - 3 uur stoven op laag vuur.
  • Schil ondertussen de aardappelen en snijd in grove stukken. 
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de aardappelen 12 - 15 minuten.
4
  • Giet de aardappelen af en stamp met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg 3 el roomboter, 2 el mosterd en de kookroom toe en meng goed. 
  • Rasp 1 mespuntje nootmuskaat. Voeg de nootmuskaat toe aan de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout. 
  • Snijd de peterselie grof. Haal de braadpan na 2 - 3 uur van het fornuis.
  • Breng de bœuf bourguignon op smaak met peper en zout. Garneer met de peterselie. Serveer de bœuf bourguignon met de aardappelpuree. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders