Skip to main content
Biefstukreepjes met noedels in zoete Aziatische saus

Biefstukreepjes met noedels in zoete Aziatische saus

met gomasio, rode peper en roerbakgroenten

Paprikapoeder is een kleurrijke, veelzijdige smaakmaker gemaakt van gedroogde pepers. De smaak varieert van zoet tot rokerig of pittig, afhankelijk van de pepersoort waarvan het gemaakt is!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Eiwitrijk
Allergenen:
Soja
Gluten
Tarwe
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

35 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)

100 gram

Biefstukreepjes

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Ui

1.5 tl

Paprikapoeder

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat: Sesamzaad)

½ stuk(s)

Wortel

50 gram

Mie noedels

(Bevat: Tarwe)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2301 kJ
Energie (kcal)550 kcal
Vetten16.6 g
waarvan verzadigd3.2 g
Koolhydraten64.6 g
waarvan suikers16.9 g
Vezels6.9 g
Eiwitten33.7 g
Zout2 g
Potassium432.8 mg
Calcium67 mg
Iron1.2 mg
Kom
Pan met deksel
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de biefstukreepjes uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de noedels.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Meng in een kom de knoflook, de rode peper en de helft van zoete Aziatische saus met de biefstukreepjes. Laat marineren.
Groenten bakken
2
  • Halveer de courgette en de wortel in de lengte en snijd in dunne halve maantjes. 
  • Snijd de ui in halve ringen. Snijd de puntpaprika in reepjes.
  • Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de courgette, puntpaprika, wortel, ui en het paprikapoeder 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

Noedels koken
3
  • Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 2 - 3 minuten. Giet af en voeg toe aan de groenten. 
  • Voeg de biefstukreepjes en de overige zoete Aziatische saus toe en roerbak 1 minuut.
Serveren
4
  • Verdeel de noedels en groenten over diepe borden.
  • Garneer met de gomasio.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders