HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Frans recepten
Beenham met erwtenpuree en haricots verts in spek

Beenham met erwtenpuree en haricots verts in spek

met geroosterde appel en peer

Bourgondisch
Lees meer

.

Allergenen :NotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Voorbereidingstijd60 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 3
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

20 g

Geschaafde amandelen

(BevatNoten, Kan sporen van allergenen bevatten)

400 g

Beenham

1 stuks

Appel

1 stuks

Peer

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Sjalot

300 g

Haricots verts

5 g

Verse bieslook

25 g

Ontbijtspek

50 g

Doperwten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 g

Pikante uienchutney

(Kan sporen van allergenen bevatten)

500 g

Kruimige aardappelen

Zelf toevoegen

50 ml

Runderbouillon

½ el

Olijfolie

2 el

Roomboter

1 el

Rodewijnazijn

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)4966 kJ
Energie (kcal)1187 kcal
Vetten58.0 g
waarvan verzadigd27.0 g
Koolhydraten103 g
waarvan suikers37.1 g
Vezels17 g
Eiwitten54 g
Zout3.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Ovenschaal
Bakplaat
Bakpapier
Steelpan
Aardappelstamper
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel tot het goudbruin kleurt. Haal uit de koekenpan en bewaar apart.

2

Leg de beenham in een grote ovenschaal. Bak de beenham 30 - 40 minuten. Verwijder het klokhuis van de appel en peer en snijd de appel en peer in partjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Verwijder de steelaanzet van de haricot verts. Snijd de bieslook fijn.

3

Maak pakketjes van de haricot verts en wikkel het ontbijtspek eromheen. Verdeel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de haricot verts met 1/4 el olijfolie per persoon en peper. Bak de laatste 15 minuten de haricotverts-pakketjes, de appel en de peer mee met de beenham in de oven. Breng in een steelpan een klein laagje water met een snuf zout aan de kook. Kook de doperwten 5 minuten. Giet af en bewaar apart.

4

Kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg 50 ml slagroom per persoon en 1/2 el roomboter per persoon toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens 1 tl mosterd per persoon, peper, zout en de helft van de bieslook toe en roer goed. Voeg ook de doperwten toe en meng goed. Houd de puree tot serveren warm op laag vuur.

5

Verhit in de steelpan van de doperwten 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur. Bak de sjalot en de knoflook 2 - 3 minuten. Blus af met 1/2 el rodewijnazijn, de runderbouillon en de uienchutney. Laat in 8 - 10 minuten inkoken. Verlaag het vuur en voeg de overige slagroom, peper en zout toe en roer goed door. Verhit nog 2 - 3 minuten.

6

Snijd de beenham in plakken en verdeel over de borden. Serveer met de erwtenpuree, haricotverts-spekrolletjes en de geroosterde appel en peer. Garneer het fruit met het amandelschaafsel en de overige bieslook. Serveer met de uienchutneysaus.