topBanner
BBQ-plank met Brandt&Levie worst en kipdrumsticks

BBQ-plank met Brandt&Levie worst en kipdrumsticks

met portobello, maiskolf en tomatentapenade met broodje

Bourgondisch
Lees meer

Een geslaagde barbecue vraagt om gloeiend hete kooltjes én timing. Bekijk goed de kooktijden van het recept, en leg de groente langs de rand van het rooster zodat ze niet verbranden.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenEiMosterdVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Maiskolf

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

20 gram

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Portobello

4 stuk(s)

Kipdrumsticks

1 zakje(s)

Mexicaanse kruiden

2 stuk(s)

Varkensworst met citroen en tijm

2 stuk(s)

Bierbostelbroodje

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Melk, Soja, Noten, Ei, Sesam)

10 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

50 gram

Biologische volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

40 gram

Tomatentapenade

(BevatVis)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

2 tl

Olijfolie

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)6231 kJ
Energie (kcal)1489 kcal
Vetten107.0 g
waarvan verzadigd32.0 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels12 g
Eiwitten66 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kleine kom
Ovenschaal
Aluminiumfolie
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Haal de roomboter uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de maiskolf 10 minuten. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Meng in een kleine kom de rode ui met cheddar en de helft van de knoflook. Meng in een ander kleine kom de rest van de knoflook met de roomboter.

2

Leg de portobello's in een ovenschaal en breng op smaak met peper en zout. Besprenkel met 1 tl olijfolie per portobello. Vul de portobello's met het cheddarmengsel. Leg elke voorgekookte maiskolf op 1 stuk aluminiumfolie per persoon en besmeer met knoflookboter, peper en zout. Pak de kolf in en bak, samen met de portobello 18 - 20 minuten in de oven.

3

Snijd de kipdrumsticks op 2 plekken in tot het bot. Verhit 2 hapjespannen met deksel op middelhoog vuur en verhit in beide pannen 1/2 el zonnebloemolie per persoon. Wrijf de kipdrumsticks in met de Mexicaanse kruiden.Bak in 1 pan de kipdrumsticks rondom in 3 - 4 minuten aan. Bak in de andere pan de varkensworst in dezelfde tijd aan. Dek beide pannen af, verlaag het vuur en laat, 15 - 18 minuten zachtjes garen. Draai af en toe om zodat alle kanten bruinen.

4

Leg het bierbostelbroodje bij de maiskolf en portobello in de oven en bak 8 - 10 minuten mee. Snijd de peterselie en bieslook apart van elkaar fijn. Meng in een kleine kom de yoghurt met mayonaise en peterselie. Breng op smaak met peper en zout.

5

Snijd het bierbostelbroodje in plakken en besmeer met de tomatentapenade.

6

Leg de kipdrumsticks, varkensworst, portobello en maiskolf op een grote plank. Pas op voor de hete stoom die uit het pakketje komt. Bestrooi de mais met de bieslook. Serveer met de saus en de plakjes brood met tapenade.