HelloFresh
topBanner
Bao bun met sticky varkenshaas

Bao bun met sticky varkenshaas

met zoetzuur en paksoi in vissaus

Premium
Lees meer

.

Allergenen :Glutenbevattende granenVisSojaSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

6 stuks

Bao-broodje

(BevatGlutenbevattende granen)

⅔ stuks

Komkommer

150 g

Spitskool

⅔ stuks

Broccoli

20 ml

Vissaus

(BevatVis)

2 cm

Verse gember

2 stuks

Knoflookteen

2 stuks

Bosui

40 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

20 ml

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

10 g

Verse koriander

10 g

Sesamzaad

(BevatSesamzaad)

2 stuks

Varkenshaas

Zelf toevoegen

2 tl

Suiker

3 el

Wittewijnazijn

3 el

Olijfolie

20 g

Bloem

2 el

Bruine suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4015 kJ
Energie (kcal)960 kcal
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten105 g
waarvan suikers29.0 g
Vezels7 g
Eiwitten49 g
Zout8.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grote kom
Hapjespan met deksel
Kleine kom
Koekenpan
Bord
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden, bak de bao-broodjes 4 - 5 minuten. Snijd ondertussen de komkommer en spitskool in dunne repen zodat ze makkelijk in de bao's passen. Meng in een grote kom de suiker, 3 el wittewijnazijn per persoon en een snuf zout. Voeg de spitskool en de komkommerrepen toe, roer goed om en laat intrekken tot serveren.

2

Halveer de paksoi in de lengte en snijd in repen van ongeveer 10 cm. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de paksoi 3 minuten. Voeg de vissaus toe en laat, afgedekt, 10 minuten stoven.

3

Rasp de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen. Bewaar het groene deel apart van het witte deel. Meng in een kleine kom de bruine suiker met sojasaus en sesamolie. Snijd de varkenshaas in dunne plakken en wrijf de varkenshaas in met peper en zout. Wentel de plakken door de bloem zodat alle kanten een dun laagje bloem hebben.

4

Verhit ondertussen 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg, wanneer de pan goed heet is, de varkenshaasplakken erin en bak 1 minuut per kant. Zorg dat er genoeg ruimte is in de pan om de plakken naast elkaar te leggen, om ze vervolgens kort dicht te schroeien. Het vlees hoeft nog niet gaar te zijn.

5

Voeg de gember, knoflook en het wit van de bosui toe aan de pan van het varkensvlees en bak 2 - 3 minuten op middellaag vuur. Voeg daarna de saus en 2 el water per persoon toe. Breng aan de kook en voeg de plakken varkenshaas weer toe aan de pan zodra de saus begint te borrelen. Roer regelmatig door tot de saus verdikt en aan het vlees begint te plakken.

6

Snijd de koriander grof. Vul de bao's met een beetje zoetzuur en het varkensvlees. Garneer met het groen van de bosui en de koriander. Serveer met de paksoi en het overige zoetzuur. Bestrooi de paksoi met sesamzaad.