HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBao Bun Met Sticky Varkenshaas
topBanner
Bao bun met sticky varkenshaas

Bao bun met sticky varkenshaas

met zoetzuur en paksoi in vissaus

Premium
Lees meer

.

Labels:Inspiratie
Allergenen :TarweGlutenVisSojaSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

6 stuk(s)

Bao-broodje

(BevatTarwe, Gluten)

⅔ stuk(s)

Komkommer

0.3 stuk(s)

Spitskool

⅔ stuk(s)

Paksoi

20 ml

Vissaus

(BevatVis)

2.5 cm

Verse gember

2 stuk(s)

Knoflookteen

1.32 stuk(s)

Bosui

40 ml

Sojasaus

(BevatTarwe, Gluten, Soja)

20 ml

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

2 stuk(s)

Varkenshaas

10 gram

Verse koriander

(Kan bevattenSelderij)

10 gram

Sesamzaad

(BevatSesamzaadKan bevattenNoten, Pinda's)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

2 tl

Suiker

3 el

Wittewijnazijn

20 gram

Bloem

3 el

Olijfolie

2 el

Bruine basterdsuiker

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)960 kcal
Energie (kJ)4015 kJ
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten105 g
waarvan suikers29.0 g
Vezels6.5 g
Eiwitten49 g
Zout8.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grote kom
Hapjespan met deksel
Kleine kom
Bord
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden, bak de bao-broodjes 4 - 5 minuten. Snijd ondertussen de komkommer en spitskool in dunne repen zodat ze makkelijk in de bao's passen. Meng in een grote kom de suiker, 3 el wittewijnazijn per persoon en een snuf zout. Voeg de spitskool en de komkommerrepen toe, roer goed om en laat intrekken tot serveren.

2

Halveer de paksoi in de lengte en snijd in repen van ongeveer 10 cm. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de paksoi 3 minuten. Voeg de vissaus toe en laat, afgedekt, 10 minuten stoven.

Tip: 1) Is de paksoi eerder klaar dan het vlees? Houd dan op laag vuur warm tot serveren. 2) Vissaus heeft een uitgesproken smaak. Als je de smaak te intens vindt, kun je de vissaus ook pas in de laatste minuut toevoegen.

3

Rasp de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen. Bewaar het groene deel apart van het witte deel. Meng in een kleine kom de bruine suiker met sojasaus en sesamolie. Snijd de varkenshaas in dunne plakken en wrijf de varkenshaas in met peper en zout. Wentel de plakken door de bloem zodat alle kanten een dun laagje bloem hebben.

Tip: Houd je van pittig? Voeg dan een beetje sambal of sriracha toe aan het sausje van de varkenshaas.

4

Verhit ondertussen 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg, wanneer de pan goed heet is, de varkenshaasplakken erin en bak 1 minuut per kant. Zorg dat er genoeg ruimte is in de pan om de plakken naast elkaar te leggen, om ze vervolgens kort dicht te schroeien. Het vlees hoeft nog niet gaar te zijn.

Tip: Als de pan te klein is, kun je dit in meerdere keren doen.

5

Voeg de gember, knoflook en het wit van de bosui toe aan de pan van het varkensvlees en bak 2 - 3 minuten op middellaag vuur. Voeg daarna de saus en 2 el water per persoon toe. Breng aan de kook en voeg de plakken varkenshaas weer toe aan de pan zodra de saus begint te borrelen. Roer regelmatig door tot de saus verdikt en aan het vlees begint te plakken.

6

Snijd de koriander grof. Vul de bao's met een beetje zoetzuur en het varkensvlees. Garneer met het groen van de bosui en de koriander. Serveer met de paksoi en het overige zoetzuur. Bestrooi de paksoi met sesamzaad.