Skip to main content
Gebakken witte kaas met cherrytomaten en pecannoten
Gebakken witte kaas met cherrytomaten en pecannoten

Gebakken witte kaas met cherrytomaten en pecannoten

met zoete-aardappelpuree, rucola en veldsla

Hoewel pecannoten meestal noten worden genoemd, zijn ze eigenlijk een fruitsoort! Ze vallen in de categorie “steenvruchten” - vruchten met een harde pit in het midden. Andere voorbeelden van steenvruchten zijn perziken, pruimen, kersen en olijven.

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Noten
Pecannoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

75 gram

Zoete aardappel

1 stuk(s)

Rode ui

125 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

10 gram

Pecanstukjes

(Bevat: Noten, Pecannoten)

50 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

30 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

½ el

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

1.5 tl

Zwarte balsamicoazijn

1

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3117 kJ
Energie (kcal)745 kcal
Vetten39.7 g
waarvan verzadigd12.5 g
Koolhydraten77.3 g
waarvan suikers23.6 g
Vezels13.8 g
Eiwitten20.3 g
Zout1.8 g
Potassium1606.3 mg
Calcium66.8 mg
Iron2.1 mg

Benodigdheden

Pan
Ovenschaal
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. 
  • Weeg beide soorten aardappelen af. Schil of was grondig en snijd in grove stukken.
  • Kook in 12 - 15 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
Snijden
2
  • Snijd de ui in halve ringen. Snijd de puntpaprika in reepjes. 
  • Leg de ui, puntpaprika en cherrytomaten in een ovenschaal.
  • Leg de kaas in het midden van de ovenschaal, bovenop de groenten.
  • Besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en strooi de Italiaanse kruidenmix erover. Besprenkel met een flinke scheut olijfolie en breng op smaak met peper en zout. 
Aardappelen stampen
3
  • Bak 15 - 18 minuten in de oven.
  • Verdeel de pecannoten erover, zet terug in de oven en bak 3 - 5 minuten verder.
  • Stamp de aardappelen en zoete aardappel met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk of wat kookvocht toe om het smeuïg te maken.
  • Roer de mosterd erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de rucola en veldsla op borden en besprenkel met de extra vierge olijfolie.
  • Verdeel de aardappelpuree erover. Leg de geroosterde groenten, gebakken kaas en pecannoten erbovenop. 
  • Besprenkel met het achtergebleven kookvocht uit de ovenschaal naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders