Skip to main content
Aziatische udonnoedels met kip

Aziatische udonnoedels met kip

met gochujang, mais en cashewnoten

Met dit recept tover je 363 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Soja
Gluten
Tarwe
Sesamzaad
Cashewnoten
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

1.25 tl

Verse gember

¼ stuk(s)

Limoen

20 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)

10 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

70 gram

Mais in blik

½ stuk(s)

Komkommer

¾ stuk(s)

Wortel

¼ stuk(s)

Rode peper

½ bosje(s)

Bosui

120 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

15 gram

Gochujang

(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)

110 gram

Verse udonnoedels

(Bevat: Gluten, Tarwe)

10 gram

Geroosterde cashewnoten

(Bevat: Cashewnoten, Noten Kan bevatten: Macadamianoten, Noten, Paranoten, Pecannoten, Pistachenoten, Walnoten, Amandelnoten, Hazelnoten)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2240 kJ
Energie (kcal)535 kcal
Vetten24.6 g
waarvan verzadigd3.6 g
Koolhydraten62.9 g
waarvan suikers20.1 g
Vezels10.8 g
Eiwitten14.2 g
Zout2.8 g
Potassium486.6 mg
Calcium65.9 mg
Iron1.3 mg

Benodigdheden

Sieve
Saladekom
Dunschiller
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp.
  • Snijd de limoen in partjes.
  • Meng in een saladekom de zoete Aziatische saus, sesamolie, sojasaus, gember en het sap van 1 limoenpartje per persoon.
  • Laat de mais uitlekken in een vergiet.
Groenten snijden
2
  • Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de wortel. Voeg beide toe aan de saladekom.
  • Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de rode peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de rode peper in ringetjes.
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
Kip bakken
3
  • Verhit een scheutje olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Voeg de kip, gochujang (let op: pittig! Gebruik naar smaak) de knoflook en het witte gedeelte van de bosui toe. Roerbak 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de udonnoedels en mais toe en bak nog 1 - 2 minuten. 
  • Snijd ondertussen de cashewnoten grof.
Serveren
4
  • Voeg de kip met noedels toe aan de saladekom en meng met met de dressing. Breng eventueel op smaak met sojasaus.
  • Verdeel de noedels over de borden.
  • Garneer met de rode peper, het groene gedeelte van de bosui en de cashewnoten.
  • Serveer met de limoenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders