HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAziatische Heldere Noedelsoep Met Paksoi En Ei
topBanner
Aziatische heldere noedelsoep met paksoi en ei

Aziatische heldere noedelsoep met paksoi en ei

Met rode peper, cashewnoten en limoen

Lees meer

Deze Aziatische noedelsoep maak je in een handomdraai! Wij vinden de noedelsoep lekker met veel pit, maar mocht je hier niet van houden, dan kun je altijd minder rode peper toevoegen.

Labels:CaloriebewustLekker snelVeggie
Allergenen :EiGlutenbevattende granenSojaPinda'sNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Paksoi

2 stuk(s)

Rode paprika

½ stuk(s)

Limoen

1 tl

Gemalen citroengras

4 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

120 gram

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

20 gram

Cashewnoten

(BevatPinda's, Noten)

Zelf toevoegen

1200 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2159 kJ
Energie (kcal)516 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers7.3 g
Vezels5 g
Eiwitten24 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grote pan
Steelpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd klein en houd de witte stelen apart van de groene bladeren. Snijd de paprika in blokjes en pers de groene limoen uit.

2

Verhit de zonnebloemolie in een soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 2 – 3 minuten op laag vuur. Voeg het witte gedeelte van de paksoi, de paprika en het citroengras toe en roerbak nog 2 minuten.

3

Zorg ondertussen dat de eieren net onder water staan in een steelpan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 6 – 8 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water.

4

Voeg de bouillon en 100 ml water per persoon toe aan de soeppan met deksel en breng aan de kook (zie tip). Dek de pan af en laat de soep 6 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege de noedels toe. Voeg in de laatste minuut het groen van de paksoi toe. Breng op smaak met de sojasaus, 1 tl limoensap per persoon, peper en zout.

5

Pel ondertussen de eieren en halveer ze.

6

Verdeel de noedelsoep over de soepkommen. Serveer de soep met de gehalveerde eieren en bestrooi met de cashewnoten.