Aziatische fusionsalade met vegetarische runderpuntjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aziatische fusionsalade met vegetarische runderpuntjes

Aziatische fusionsalade met vegetarische runderpuntjes

met udonnoedels, pinda's en verse koriander

De vegetarische runderpuntjes zijn gemaakt van tarwe en zitten vol ijzer en vitamine B12, dus je komt niks tekort met deze salade.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Veggie
Allergenen :
Gluten
Soja
Eieren
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Limoen

35 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat Gluten, Soja)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

80 gram

Vegetarische runderstukjes

(Bevat Eieren, Gluten, Soja)

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Pruimtomaat

¼ stuk(s)

Rode ui

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ pak(ken)

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Rode peper

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ tl

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2305 kJ
Energie (kcal)551 kcal
Vetten20 g
waarvan verzadigd2 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers23 g
Vezels5 g
Eiwitten29 g
Zout5 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Saladekom
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Rasp de knoflook en de gember fijn. Snijd per persoon 2 partjes van de limoen.Meng in een kom de zoete Aziatische saus, de sojasaus, de gember en de knoflook. Voeg er per persoon: 1/2 tl suiker en het sap van 1 partje limoen aan toe. Meng goed. Meng 2/3 van dit mengsel met de vegetarische runderpuntjes en laat marineren terwijl je de groenten snijdt.

Snijden
2

Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakken.Snijd de pruimtomaat in parten en de rode ui in dunne halve ringen. Snijd de koriander fijn. Meng de komkommer, tomaat, rode ui en koriander in een saladekom.

Bakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de vegetarische runderpuntjes 2 - 3 minuten. Voeg de udonnoedels toe en verhit nog 2 - 3 minuten. Hak ondertussen de pinda's grof en snijd de rode peper in fijne ringen.

Serveren
4

Voeg de udonnoedels en vegetarische runderpuntjes toe aan de saladekom. Meng door elkaar en verdeel over de borden.Garneer met de overige partjes limoen en de pinda's. Vergeet de overige saus niet en voeg deze samen met de rode peper toe naar smaak.