HelloFresh
topBanner
Aziatische fusionsalade met vegetarische runderpuntjes

Aziatische fusionsalade met vegetarische runderpuntjes

met udonnoedels, pinda's en verse koriander

Lees meer

De vegetarische runderpuntjes zijn gemaakt van tarwe en zitten vol ijzer en vitamine B12, dus je komt niks tekort met deze salade.

Labels:BalansFamilieLekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaSesamzaadEiPinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

½ stuks

Limoen

70 g

Zoete Aziatische saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

3 tl

Gomasio

(BevatSesamzaad)

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

160 g

Vegetarische runderpuntjes

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Ei)

1 stuks

Komkommer

2 stuks

Pruimtomaat

½ stuks

Rode ui

10 g

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 pak

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

20 g

Gezouten pinda's

(BevatPinda's)

½ stuks

Rode peper

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Suiker

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2305 kJ
Energie (kcal)551 kcal
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd2.0 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers23.0 g
Vezels5 g
Eiwitten29 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Rasp
Saladekom
Wok of hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Rasp de knoflook en de gember fijn. Snijd per persoon 2 partjes van de limoen.Meng in een kom de zoete Aziatische saus, het sesamzaad, de sojasaus, de gember en de knoflook. Voeg er per persoon: 1/2 tl suiker en het sap van 1 partje limoen aan toe. Meng goed. Meng 2/3 van dit mengsel met de vegetarische runderpuntjes en laat marineren terwijl je de groenten snijdt.

2

Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakken.Snijd de pruimtomaat in parten en de rode ui in dunne halve ringen. Snijd de koriander fijn. Meng de komkommer, tomaat, rode ui en koriander in een saladekom.

3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.Roerbak de vegetarische runderpuntjes 2 - 3 minuten. Voeg de udonnoedels toe en verhit nog 2 - 3 minuten. Hak ondertussen de pinda's grof en snijd de rode peper in fijne ringen.

4

Voeg de udonnoedels en vegetarische runderpuntjes toe aan de saladekom. Meng door elkaar en verdeel over de borden.Garneer met de overige partjes limoen en de pinda's. Vergeet de overige saus niet en voeg deze samen met de rode peper toe naar smaak.