Skip to main content
Aussie burger met "the lot": spek, ei en gepekelde bieten

Aussie burger met "the lot": spek, ei en gepekelde bieten

met mangochutney, aardappelpartjes en salade

4.3
(744)

Deze week reis je door de keuken van Australië en Nieuw-Zeeland. Ontdek verrassende smaakcombinaties en maak met dit recept in je box kans op 2 vliegtickets van Singapore Airlines naar Australië, Nieuw-Zeeland, Thailand, Indonesië of Singapore!

Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Ei
Soja
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Rode biet

1 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat: Tarwe, Melk (inclusief lactose), Ei Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Soja, Gluten)

1 stuk(s)

Wildzwijnburger

(Bevat: Tarwe, Soja, Mosterd)

20 gram

Mangochutney

(Bevat: Mosterd)

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Tomaat

½ head

Botersla

250 gram

Ovenaardappelparten

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

2 plak(ken)

Ontbijtspek

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

½ tl

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Suiker

25 gram

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Energie (kcal)1398 kcal
Energie (kJ)5849 kJ
Vetten91.9 g
waarvan verzadigd26.9 g
Koolhydraten89.2 g
waarvan suikers22.8 g
Vezels11.1 g
Eiwitten48.4 g
Zout4 g
Pan met deksel
Saladekom
Ovenrooster met bakpapier
Koekenpan
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 180 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rode biet. Schil de rode biet en snijd in dunne plakjes (zie Tip). Snijd de tomaat in partjes en de ui in halve ringen.

Let op: rode biet geeft af. Gebruik handschoenen of doe een beetje olijfolie op je vingers om ervoor te zorgen dat ze niet rood kleuren.

Bieten pekelen
2

Kook de bieten in 10 - 12 minuten gaar. Giet het vocht af, maar laat een bodempje van ongeveer 1/2 cm kookvocht in de pan. Voeg de rode ui en per persoon: 1 tl suiker, 1 el wittewijnazijn en 1/2 tl zout toe en laat sudderen op laag vuur, of tot de suiker en het zout zijn opgelost. Haal de pan daarna van het vuur en houd apart tot gebruik.

Weetje: Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Bietjes worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur. Een bewuste en gezonde keuze dus!

Aardappel bakken
3

Verwijder het plastic van het bakje met aardappelpartjes en leg het bakje op een ovenrooster met bakpapier. Bak de aardappelpartjes 20 minuten in de oven. Leg halverwege het ontbijtspek erbij en bak de laatste 10 minuten mee. Meng in een saladekom per persoon: 1 el pekelvocht, 1/2 tl mosterd, 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Ei bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak 1 spiegelei per persoon.

Burgers bakken
5

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een andere koekenpan met deksel en bak de wildzwijnburger 3 - 5 minuten per kant (zie Tip). Strooi in de laatste minuut de geraspte cheddar op de burgers, zet het deksel op de pan en laat smelten. Snijd ondertussen de broodjes open en besmeer met een beetje mayonaise. Leg op elk broodje 1 - 2 boterslablaadjes, enkele bietenplakjes en de ui. 

Tip: Bak de burger hoe jij hem het lekkerst vindt: bak hem korter voor een rode burger en langer voor een meer doorbakken burger.

Serveren
6

Leg de wildzwijnburger met kaas op het brood. Besmeer met mangochutney en beleg vervolgens met 1 spekplakje per persoon en het spiegelei. Verkruimel de overige spekplakjes en scheur de overige botersla in de saladekom. Voeg de tomaat toe en meng goed. Serveer de burgers met de salade, aardappelpartjes en de overige mayonaise.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders