Aspergebox zalm | 3-gangen menu
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aspergebox zalm | 3-gangen menu

Aspergebox zalm | 3-gangen menu

4 porties | Aspergesoep, asperges met zalm en cheesecake-dessert

Het is aspergetijd! Haal het witte goud in huis met onze nieuwe Aspergebox en zet eenvoudig een driegangendiner voor vier personen op tafel.

In slechts een uurtje bereid je een witte aspergesoep, asperges op klassieke wijze met zalm en cheesecake met verse aardbeien. Kook met de beste verse ingrediënten uit het seizoen en proef de lente op je bord.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gerst
Eieren
Gluten
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 30 minuten
oventijd1 uur
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

500 gram

Aardappelen

1500 gram

Witte asperges

200 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Sjalot

10 gram

Verse dragon en bieslook

1 stuk(s)

Biologisch wit rozenbroodje

(Bevat Tarwe, Gerst Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Lupine, Gluten)

8 ml

Olijfolie met citroen

1200 gram

Krieltjes

400 gram

Hollandaisesaus

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren)

4 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

20 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

2 pak(ken)

GÜ - Cheesecake

(Bevat Melk (inclusief lactose), Gluten Kan bevatten Noten, Soja)

300 gram

Koudgerookte zalm

(Bevat Vis)

6 plak(ken)

Ontbijtspek

1 snufje

Nootmuskaat

2 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Aardbei

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

1 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)13589 kJ
Energie (kcal)3248 kcal
Vetten203.6 g
waarvan verzadigd71.7 g
Koolhydraten252 g
waarvan suikers41.8 g
Vezels42.3 g
Eiwitten92.8 g
Zout9 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Koekenpan
Schuimspaan
Staafmixer
Kom
Bakplaat met bakpapier
Dunschiller
Grote pan of aspergepan
Steelpan

Instructies

Soep | Voorbereiden
1
  • Schil de aardappelen en snijd in kwarten. Snijd de sjalot en knoflook grof.
  • Weeg 500 gram asperges af. Snijd het harde gedeelte (1 - 2 cm) aan de onderkant van de asperges weg. Snijd de topjes eraf en bewaar apart.
  • Schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller (zie Tip). Snijd in stukken van 4 cm.
  • Verhit de roomboter in een soeppan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op laag vuur.
  • Voeg de aardappelen en asperges met topjes toe. Bak al roerend 1 minuut.

Tip: Schil de asperges van het hoofdgerecht eventueel alvast mee, maar laat deze asperges heel.

Soep | Garnering
2
  • Kook 1 liter water en voeg toe aan de pan. Verkruimel het bouillonblokje erboven en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten.
  • Snijd het ontbijtspek in reepjes. Bak de reepjes in 3 - 4 minuten knapperig in een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Snijd het broodje in blokjes van 1 cm. Verhit 1 el olijfolie in dezelfde koekenpan op hoog vuur en bak de blokjes in 6 minuten tot knapperige croutons.
  • Snijd de bieslook en dragon fijn (zie Tip).

Tip: Wil je na het eten van de soep gelijk het hoofdgerecht serveren? Begin dan eerst met stap 4 en ga daarna pas verder met stap 3.

Soep | Serveren
3
  • Haal de soep van het vuur, schep de aspergetopjes uit de pan met een schuimspaan en leg apart.
  • Voeg de slagroom toe en pureer de soep met een staafmixer glad. 
  • Rasp 1 mespuntje nootmuskaat. Breng de soep op smaak met peper, zout en de nootmuskaat. Warm de soep opnieuw kort op.
  • Schep de soep in kommen of diepe borden. Leg de aspergetopjes in het midden en garneer met de spekjes, croutons en verse dragon en bieslook. Besprenkel met de olijfolie met citroen naar smaak.
Hoofdgerecht | Voorbereiden
4
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de krieltjes en snijd in kwarten. Meng in een kom met 2 el olijfolie, peper en zout.
  • Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
  • Schil de overige asperges vanaf de kop naar beneden met een dunschiller. Verwijder de onderste 2 cm van de asperges. De aspergetopjes hoef je niet te schillen.
  • Kook 2 liter water in een grote pan met deksel.
Hoofdgerecht | Koken en serveren
5
  • Kook de asperges 12 - 15 minuten. Kook de eieren de eerste 7 minuten met de asperges mee. Haal daarna uit de pan en laat ze schrikken onder koud water.
  • Snijd de peterselie fijn. Verwarm de hollandaisesaus 1 - 2 minuten in een steelpan. Pel de eieren en snijd doormidden.
  • Verdeel de asperges en de krieltjes over de borden. Leg de plakken zalm over de asperges.
  • Schenk de saus over de krieltjes en leg de eieren op de asperges. Garneer met de peterselie.
Dessert | Serveren
6
  • Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in dunne plakken.
  • Haal de cheesecake uit de verpakking.
  • Serveer de cheesecake in het glazen potje en garneer met de plakjes aardbei.