Skip to main content
Aspergebox zalm | 3-gangen menu
Aspergebox zalm | 3-gangen menu

Aspergebox zalm | 3-gangen menu

4 porties | Aspergesoep, asperges met zalm en cheesecake-dessert

Het is aspergetijd! Haal het witte goud in huis met onze nieuwe Aspergebox en zet eenvoudig een driegangendiner voor vier personen op tafel.

In slechts een uurtje bereid je een witte aspergesoep, asperges op klassieke wijze met zalm en cheesecake met verse aardbeien. Kook met de beste verse ingrediënten uit het seizoen en proef de lente op je bord.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gerst
Ei
Gluten
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 30 minuten
oventijd1 uur
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

500 gram

Aardappelen

1500 gram

Witte asperges

200 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Sjalot

10 gram

Verse dragon en bieslook

1 stuk(s)

Biologisch wit rozenbroodje

(Bevat: Tarwe, Gerst Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Ei, Soja, Lupine, Gluten)

8 ml

Olijfolie met citroenaroma

1200 gram

Krieltjes

400 gram

Hollandaisesaus

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei)

4 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

20 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

2 pak(ken)

GÜ - Cheesecake

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Gluten Kan bevatten: Noten, Soja)

300 gram

Koudgerookte zalm

(Bevat: Vis)

6 plak(ken)

Ontbijtspek

1 snufje

Nootmuskaat

2 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Aardbeien

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

1 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)3279 kcal
Energie (kJ)13720 kJ
Vetten203.6 g
waarvan verzadigd71.7 g
Koolhydraten258.4 g
waarvan suikers48.1 g
Vezels43.7 g
Eiwitten93.6 g
Zout9 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Koekenpan
Schuimspaan
Staafmixer
Kom
Bakplaat met bakpapier
Dunschiller
Grote pan of aspergepan
Steelpan

Instructies

Soep | Voorbereiden
1
  • Schil de aardappelen en snijd in kwarten. Snijd de sjalot en knoflook grof.
  • Weeg 500 gram asperges af. Snijd het harde gedeelte (1 - 2 cm) aan de onderkant van de asperges weg. Snijd de topjes eraf en bewaar apart.
  • Schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller (zie Tip). Snijd in stukken van 4 cm.
  • Verhit de roomboter in een soeppan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op laag vuur.
  • Voeg de aardappelen en asperges met topjes toe. Bak al roerend 1 minuut.

Tip: Schil de asperges van het hoofdgerecht eventueel alvast mee, maar laat deze asperges heel.

Soep | Garnering
2
  • Kook 1 liter water en voeg toe aan de pan. Verkruimel het bouillonblokje erboven en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten.
  • Snijd het ontbijtspek in reepjes. Bak de reepjes in 3 - 4 minuten knapperig in een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Snijd het broodje in blokjes van 1 cm. Verhit 1 el olijfolie in dezelfde koekenpan op hoog vuur en bak de blokjes in 6 minuten tot knapperige croutons.
  • Snijd de bieslook en dragon fijn (zie Tip).

Tip: Wil je na het eten van de soep gelijk het hoofdgerecht serveren? Begin dan eerst met stap 4 en ga daarna pas verder met stap 3.

Soep | Serveren
3
  • Haal de soep van het vuur, schep de aspergetopjes uit de pan met een schuimspaan en leg apart.
  • Voeg de slagroom toe en pureer de soep met een staafmixer glad. 
  • Rasp 1 mespuntje nootmuskaat. Breng de soep op smaak met peper, zout en de nootmuskaat. Warm de soep opnieuw kort op.
  • Schep de soep in kommen of diepe borden. Leg de aspergetopjes in het midden en garneer met de spekjes, croutons en verse dragon en bieslook. Besprenkel met de olijfolie met citroen naar smaak.
Hoofdgerecht | Voorbereiden
4
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de krieltjes en snijd in kwarten. Meng in een kom met 2 el olijfolie, peper en zout.
  • Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
  • Schil de overige asperges vanaf de kop naar beneden met een dunschiller. Verwijder de onderste 2 cm van de asperges. De aspergetopjes hoef je niet te schillen.
  • Kook 2 liter water in een grote pan met deksel.
Hoofdgerecht | Koken en serveren
5
  • Kook de asperges 12 - 15 minuten. Kook de eieren de eerste 7 minuten met de asperges mee. Haal daarna uit de pan en laat ze schrikken onder koud water.
  • Snijd de peterselie fijn. Verwarm de hollandaisesaus 1 - 2 minuten in een steelpan. Pel de eieren en snijd doormidden.
  • Verdeel de asperges en de krieltjes over de borden. Leg de plakken zalm over de asperges.
  • Schenk de saus over de krieltjes en leg de eieren op de asperges. Garneer met de peterselie.
Dessert | Serveren
6
  • Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in dunne plakken.
  • Haal de cheesecake uit de verpakking.
  • Serveer de cheesecake in het glazen potje en garneer met de plakjes aardbei.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Dubbele smashburger met kaas op brioche

Dubbele smashburger met kaas op brioche

met gebakken paddenstoelen, truffelmayonaise en smokey ketchup
Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

met peultjes en wortelpuree
Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

met champignons, paprika en frisse yoghurtsaus
Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Kogelbiefstuk met chimichurri

Kogelbiefstuk met chimichurri

met cerise aardappelen, champignons en een salade
Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

met spinazie-aardappelpuree en geroosterde cherrytomaten
Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

met ovengroenten, frietjes en truffelmayonaise
Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

met aardappelschijfjes en geroosterde groenten
Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

met walnoottopping, gebakken sperziebonen en krieltjes
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Romige pasta met varkenshaaspuntjes

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

met aubergine en semi-gedroogde tomaten
Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

met mini-romatomaten en basilicum
Gebakken rijst met roerei en paksoi

Gebakken rijst met roerei en paksoi

met verse doperwten, wortel en pikante honingpinda's
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano
Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

en gebakken cherrytomaten
Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

met basilicumcrème, cherrytomaten en spinazie
Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

met rucola, basilicum en rode cherrytomaten
Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

met krieltjes, Midden-Oosterse kruiden en knoflookmayonaise

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met bearnaiseboter

Steak met bearnaiseboter

met gemengde paddenstoelen, spinazie en krieltjes
Mexicaanse stijl biefstukreepjes met geroosterde zoete-aardappelbowl

Mexicaanse stijl biefstukreepjes met geroosterde zoete-aardappelbowl

met avocado en tomatensalsa
Pizza met serranoham, burrata en bosbessensaus

Pizza met serranoham, burrata en bosbessensaus

met cherrytomaten, basilicum en rucola
Parelcouscoussalade met perzik en romige witte kaas

Parelcouscoussalade met perzik en romige witte kaas

met courgette, rucola, linzen en amandelschaafsel
Spaghetti met gehaktballetjes in romige tomatensaus

Spaghetti met gehaktballetjes in romige tomatensaus

met prei, champignons en Mexicaanse kruiden
Boerenworst met dillemayonaise

Boerenworst met dillemayonaise

met gebakken aardappelblokjes en sperziebonen
Sticky teriyaki kippenvleugels

Sticky teriyaki kippenvleugels

met bulgogirijst, groenten en sesamzaadjes
Romige penne met warmgerookte zalm

Romige penne met warmgerookte zalm

in prei-spinaziesaus met citroen en dille
Fiocchi tricolore alla ragù bianco met kip en Parmigiano Reggiano

Fiocchi tricolore alla ragù bianco met kip en Parmigiano Reggiano

verborgen courgette en broccoli! | met basilicumcrème en Italiaanse kruiden
Hartige strudel met kip-kalkoengehakt en groenten

Hartige strudel met kip-kalkoengehakt en groenten

met kleine salade en witte kaas
Misozalm met salade met sesamdressing

Misozalm met salade met sesamdressing

met gezouten pinda's, ingelegde ui en gele wortel
Platbroodpizza's met champignons en paprika

Platbroodpizza's met champignons en paprika

met mozzarella en Midden-Oosterse kruiden
Bulgurbowl met avocado en witte kaas

Bulgurbowl met avocado en witte kaas

met verse kruiden, amandelschaafsel en gedroogde cranberry's
Geroosterde aubergine met tahinsaus

Geroosterde aubergine met tahinsaus

met witte kaas en tomatencouscous
Kruidige visstoof met kokosmelk

Kruidige visstoof met kokosmelk

geïnspireerd op Braziliaanse moqueca, met rijst en koriander
BBQ veggie gehaktballetjes met krieltjes

BBQ veggie gehaktballetjes met krieltjes

met sinaasappelmayo, geroosterde groenten en Surinaamse kruidenmix
Pittige 'butter tofu' curry met romige kokossaus

Pittige 'butter tofu' curry met romige kokossaus

met rijst, koriander en paprika
Romige rigatoni met blauwe kaas

Romige rigatoni met blauwe kaas

met paddenstoelen, witlof en peterselie
Gepaneerde pangasiusfilet met sticky soja-groenten

Gepaneerde pangasiusfilet met sticky soja-groenten

met knoflook-gemberrijst en furikake
Pompoen-pindasoep

Pompoen-pindasoep

met platbrood en gekookt ei