Skip to main content
Aziatisch geïnspireerde risotto met miso-aubergine

Aziatisch geïnspireerde risotto met miso-aubergine

met champignons en sojabonen

Met dit recept tover je 309 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Eet mij eerst
Plantaardig
Allergenen:
Gluten
Sesamzaad
Soja
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ bosje(s)

Bosui

75 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

Aubergine

20 gram

Woksaus met gember

(Bevat: Gluten, Sesamzaad, Soja)

25 gram

Witte miso

(Bevat: Gluten, Soja, Tarwe)

25 gram

Sojabonen

(Bevat: Soja)

½ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Walnoten, Hazelnoten, Noten, Macadamianoten, Cashewnoten, Paranoten, Pecannoten, Amandelnoten, Pinda's, Pistachenoten)

Zelf toevoegen

150 ml

Zoutarme groentebouillon

1.5 el

Zonnebloemolie

½ tl

Rietsuiker

naar smaak

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2684 kJ
Energie (kcal)642 kcal
Vetten24.7 g
waarvan verzadigd3.2 g
Koolhydraten87.8 g
waarvan suikers18.7 g
Vezels8.2 g
Eiwitten16.8 g
Zout4.2 g
Potassium785 mg
Calcium37.4 mg
Iron1 mg

Benodigdheden

Pan
Hapjespan
Grote wok of hapjespan
Kleine kom
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de champignons in plakken. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Snijd de bosui in fijne ringen. Houd een klein deel van het groene gedeelte apart ter garnering.
  • Bereid de bouillon.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de champignons 4 - 5 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. 
Risotto maken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 1 minuut.
  • Voeg de risottorijst toe en bak 1 minuut. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Voeg, zodra de bouillon is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon.
  • Kook de risotto 20 - 25 minuten op laag vuur.
Aubergine bakken
3
  • Halveer de aubergine in de lengte. Kerf in elke auberginehelft een ruitpatroon. 
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de aubergine 4 minuten per kant.
  • Bak in de laatste minuut de bosui mee.
  • Maak ondertussen in een kleine kom een marinade van de woksaus met gember, de suiker en de helft van de miso (let op: zout! Gebruik naar smaak). 
Aubergine in de oven
4
  • Voeg de marinade toe aan de grote wok of hapjespan en bak 1 minuut, of tot de marinade is ingedikt. 
  • Roer de aubergine op de snijkant door de marinade en de bosui.
  • Leg de aubergine op de schil in een ovenschaal en schenk de achtergebleven marinade uit de pan over de aubergine.
  • Rooster de aubergine 10 - 15 minuten in de oven.
Risotto afmaken
5
  • Roer de champignons en de overige miso door de risotto. 
  • Breng op smaak met sojasaus en peper. 
Serveren
6
  • Verdeel de risotto over diepe borden.
  • Leg de aubergine op de risotto. 
  • Garneer met de sojabonen, het sesamzaad en de achtergehouden bosui.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders