HelloFresh
topBanner
Andijviestamppot met halloumi en cherrytomaten

Andijviestamppot met halloumi en cherrytomaten

Lees meer

Een Hollandse stamppot met een mediterrane twist. Zo zit er nootmuskaat, halloumi, cherrytomaten en andijvie in. Een deel van de andijvie bak je en een deel gaat er rauw in voor een extra bite. Ook garneer je de maaltijd met zoetgebakken sjalot. Een bijzondere twist voor een traditioneel gerecht.

Labels:KindvriendelijkVeggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 g

Kruimige aardappelen

250 g

Rode cherrytomaten

1 stuks

Sjalot

125 g

Halloumi

(BevatMelk (inclusief lactose))

300 g

Andijvie, gesneden

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Nootmuskaat

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2095 kJ
Energie (kcal)540 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd11.7 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers8.2 g
Vezels10 g
Eiwitten21 g
Zout1.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper
Rasp
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Was de aardappelen (eigenheimer) grondig en snijd in stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel. Voeg een klein beetje zout toe, breng afgedekt aan de kook en laat 12 - 15 minuten koken. Giet af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

2

Halveer ondertussen de cherrytomaten. Snijd de sjalot in dunne halve ringen en de halloumi in blokjes van 1/2 cm.

3

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak daarin 3/4 deel van de andijvie, eventueel in porties, 5 minuten. Voeg na 3 minuten het grootste deel van de cherrytomaten toe en breng op smaak met peper en zout. Zet daarna het vuur uit en houd afgedekt warm.

4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de halloumi en sjalot 7 minuten op middelhoog vuur.

5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk en/of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Rasp met een fijne rasp ½ tl nootmuskaat per persoon over de puree, voeg de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.

6

Voeg de gebakken andijvie, cherrytomaten en de achtergehouden rauwe andijvie toe aan de stamppot.

7

Verdeel de andijviestamppot over de borden en garneer met de halloumi, sjalot en de overige cherrytomaten.