HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAndijviestamppot En Schouderkarbonade
topBanner
Andijviestamppot en schouderkarbonade

Andijviestamppot en schouderkarbonade

Met bieslook en gebakken appel

QUICK & EASY
Lees meer

De schouderkarbonade die vandaag op het menu staat, heeft het keurmerk van de Keten Duurzaam Varkensvlees. In dit sappige stukje vlees zit nog een stukje bot, dit geeft het vlees tijdens het bakken extra smaak. De andijviestamppot staat zo op tafel, de aardappelen hebben we vast voor je geschild en in stukjes gesneden.

Labels:Eten binnen 3 dagenLekker snelFamilie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ stuk(s)

Sjalot

10 spriet(en)

Verse bieslook

300 gram

Gesneden andijvie

600 gram

Aardappelblokjes

400 gram

Schouderkarbonade

1 stuk(s)

Appel

Zelf toevoegen

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Mosterd

4 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3586 kJ
Energie (kcal)857 kcal
Vetten46.0 g
waarvan verzadigd24.1 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers15.3 g
Vezels11 g
Eiwitten39 g
Zout0.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Snijplank
Pan met deksel
Dunschiller
Koekenpan
Aardappelstamper
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de stamppot. Snipper de sjalot en snijd of knip de bieslook fijn.

2

Kook de aardappelblokjes in 8 - 10 minuten gaar in de pan met deksel. Voeg de laatste 5 minuten de gesneden andijvie toe. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Wrijf ondertussen de schouderkarbonade in met peper en zout. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de schouderkarbonade 2 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak nog 1 – 3 minuten.

4

Snijd ondertussen de appel in blokjes. De schil mag eraan blijven. Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de appelblokjes 5 minuten. Roer regelmatig door zodat de appel niet verbrandt.

5

Stamp de aardappelblokjes met de andijvie tot een grove puree. Breng op smaak met 1/2 el roomboter per persoon (of meer naar smaak), de mosterd en een scheutje melk om het geheel smeuïg te maken. Schep vervolgens de sjalot en de helft van de bieslook erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de andijviestamppot over de borden en garneer met de overige bieslook. Schep de schouderkarbonade ernaast en leg de gebakken appelblokjes er schuin op.