Aardpeer-courgettesoep met za'atar-platbrood
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aardpeer-courgettesoep met za'atar-platbrood

Aardpeer-courgettesoep met za'atar-platbrood

met geroosterde harissa-kikkererwten

Za’atar is een groene kruidenmelange die heel populair is in het Midden-Oosten. Deze kruidige, frisse melange dankt zijn smaak aan ingrediënten als sumak en tijm.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Sesamzaad
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Aardpeer

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

⅓ stuk(s)

Citroen

15 gram

Harissa

1 stuk(s)

Libanees platbrood

(Bevat Tarwe)

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

½ pak(ken)

Kikkererwten

½ zakje(s)

Ras el hanout

20 gram

Labne

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

250 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3073 kJ
Energie (kcal)734 kcal
Vetten34.2 g
waarvan verzadigd5.2 g
Koolhydraten75.5 g
waarvan suikers10.4 g
Vezels16.1 g
Eiwitten20.1 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Vergiet
Soeppan met deksel
Ovenschaal
Keukenpapier
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bereid de bouillon. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken in een vergiet.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Was of schil de aardpeer en snijd in blokjes van 2 cm.
  • Snijd de courgette in blokjes van 2 cm.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Groenten bakken
2
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. 
  • Voeg de ui, knoflook, aardpeer en courgette toe en bak 4 - 5 minuten. 
  • Dep ondertussen de kikkererwten droog met keukenpapier. 
  • Meng de kikkererwten in een ovenschaal met de harissa en de ras el hanout. Roer goed door en bak 12 - 15 minuten in de oven. 
Platbrood bakken
3
  • Voeg de bouillon toe aan de soeppan en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat 10 - 15 minuten afgedekt zachtjes koken.
  • Meng in een kleine kom de za'atar met 1 el extra vierge olijfolie per persoon. Breng op smaak met zout.
  • Bestrijk 1 Libanees platbrood per persoon met de za'atarolie en leg op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de platbroden 2 - 3 minuten mee in de oven met de kikkererwten.
Serveren
4
  • Snijd de citroen in 6 partjes.
  • Pers 1 citroenpartje per persoon uit boven de soep en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
  • Verdeel de soep over diepe borden of soepkommen. Verdeel de kikkererwten over de kommen en garneer met 1 el labne per persoon.
  • Snijd de platbroden in stukken. Serveer de platbroden en de overige citroenpartjes bij de soep.