HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAardappelsalade Met Gerookte Forel En Radijs
topBanner
Aardappelsalade met gerookte forel en radijs

Aardappelsalade met gerookte forel en radijs

met sperziebonen en mosterd-dilledressing

Lees meer

Een dressing kan een salade maken of kraken. Met de juiste dressing breng je alle smaken in balans. Vandaag maak je een dressing met onder andere mosterd en dille, die perfect met de gerookte forel combineert. De felroze radijsjes geven het gerecht een lichtpittig karakter. De forel is niet alleen smakelijk gerookt, maar bevat ook veel gezonde vetten en zit boordevol vitamine D.

Labels:CaloriebewustInspiratieEten binnen 3 dagenLekker snel
Allergenen :Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Krieltjes

400 gram

Gebroken sperziebonen

(Kan bevattenSelderij)

10 stuk(s)

Radijs

4 bosje(s)

Verse dille

(Kan bevattenSelderij)

140 gram

Gerookte forelfilet

(BevatVis)

Zelf toevoegen

4 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Mosterd

2 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2498 kJ
Energie (kcal)597 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd4.4 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers4.8 g
Vezels11 g
Eiwitten27 g
Zout1.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 400 ml water per persoon met een snufje zout in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten.

2

Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar (zie tip). Kook de sperziebonen na 5 minuten mee met de krieltjes. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Snijd of schaaf ondertussen de radijs in dunne plakken. Snijd de helft van het radijsblad klein (de andere helft gebruik je niet). Hak de dille heel fijn.

4

Maak in een kom een dressing van de extra vierge olijfolie, mosterd, witte balsamicoazijn, het grootste deel van de dille, peper en zout.

5

Verdeel de gerookte forel met twee vorken in kleine stukken en meng het grootste deel van de forel met de krieltjes, sperziebonen, radijs en radijsblad in een saladekom. Voeg de dressing toe en breng verder op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de aardappelsalade over de borden en garneer met de overige forel en overige dille.