Aardappelgratin met rundervink
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aardappelgratin met rundervink

Aardappelgratin met rundervink

Met zoete sinaasappelworteltjes met bladpeterselie

Vandaag maak je een snelle aardappelgratin met voorgesneden aardappelschijfjes. De worteltjes die je erbij eet zijn lekker zoet doordat je ze met een klontje roomboter in sinaasappelsap stooft. Je bakt er een rundervink bij, gemaakt van gekruid rundergehakt en omwikkeld met een plakje mager rundvlees.

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelpartjes

½ stuk(s)

Ui

175 gram

Peen

½ stuk(s)

Perssinaasappel

2 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

100 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Rundervink

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3862 kJ
Energie (kcal)923 kcal
Vetten58 g
waarvan verzadigd34.4 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers22.8 g
Vezels11 g
Eiwitten32 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Ovenschaal
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zorg dat de aardappelschijfjes net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 8 – 10 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

snijden
2

Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Snijd de bospeen in de lengte doormidden en vervolgens in vieren. Pers ½ sinaasappel per persoon uit en snijd de bladpeterselie grof.

gratin
3

Meng in een kom de kookroom met de helft van de belegen kaas. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over een ovenschaal en schenk er de helft van het roommengsel over. Verdeel de overige schijfjes erover en eindig met de rest van de room. Bestrooi met de overige kaas en bak 20 minuten in de oven.

bakken
4

Verhit ondertussen de helft van de roomboter in een hapjespan met deksel, voeg de bospeen en het sinaasappelsap toe en bak, afgedekt, 12 – 15 minuten op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

rund
5

Verhit tegelijkertijd de overige roomboter in een koekenpan met deksel en bak de rundervink 2 – 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Voeg de uienringen en de mosterd toe, dek de pan af en bak nog 8 – 12 op laag vuur, of totdat de rundervink gaar is. Keer regelmatig.

serveren
6

Verdeel de aardappelgratin en rundervink met gebakken ui over de borden. Schep de bospeen inclusief het vocht erbij en garneer met de bladpeterselie.