
Aardappelgratin met rundervink
Met zoete sinaasappelworteltjes met bladpeterselie
Vandaag maak je een snelle aardappelgratin met voorgesneden aardappelschijfjes. De worteltjes die je erbij eet zijn lekker zoet doordat je ze met een klontje roomboter in sinaasappelsap stooft. Je bakt er een rundervink bij, gemaakt van gekruid rundergehakt en omwikkeld met een plakje mager rundvlees.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
200 gram
Aardappelpartjes
½ stuk(s)
Ui
175 gram
Peen
½ stuk(s)
Perssinaasappel
2 bosje(s)
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
100 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Rundervink
Zelf toevoegen
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zorg dat de aardappelschijfjes net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 8 – 10 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Snijd de bospeen in de lengte doormidden en vervolgens in vieren. Pers ½ sinaasappel per persoon uit en snijd de bladpeterselie grof.

Meng in een kom de kookroom met de helft van de belegen kaas. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over een ovenschaal en schenk er de helft van het roommengsel over. Verdeel de overige schijfjes erover en eindig met de rest van de room. Bestrooi met de overige kaas en bak 20 minuten in de oven.

Verhit ondertussen de helft van de roomboter in een hapjespan met deksel, voeg de bospeen en het sinaasappelsap toe en bak, afgedekt, 12 – 15 minuten op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Verhit tegelijkertijd de overige roomboter in een koekenpan met deksel en bak de rundervink 2 – 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Voeg de uienringen en de mosterd toe, dek de pan af en bak nog 8 – 12 op laag vuur, of totdat de rundervink gaar is. Keer regelmatig.

Verdeel de aardappelgratin en rundervink met gebakken ui over de borden. Schep de bospeen inclusief het vocht erbij en garneer met de bladpeterselie.