HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAardappel Preisoep Met Crème Fraîche
topBanner
Aardappel-preisoep met crème fraîche

Aardappel-preisoep met crème fraîche

Met bieslook en zelfgemaakte crostini's

Lees meer

Deze stevige soep met romige crème fraîche is precies wat je nodig hebt op een winterse dag. De prei is familie van de ui, knoflook en lente-ui, maar heeft een zachtere smaak. De aardappel is niet alleen een bindmiddel, hij zorgt er ook voor dat de soep lekker vullend is. De zelfgemaakte crostini's met knoflook en Parmezaanse kaas uit de oven maken de traktatie compleet.

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)GlutenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Prei

200 gram

Kruimige aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Geraspte parmigiano reggiano

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Witte ciabatta

(BevatMelk (inclusief lactose), Gluten, Soja)

10 spriet(en)

Verse bieslook

(Kan bevattenSelderij)

½ stuk(s)

Citroen

1 bag(s)

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

750 ml

Groentebouillon

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3071 kJ
Energie (kcal)734 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd26.4 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers12.8 g
Vezels10 g
Eiwitten22 g
Zout6.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Pan met deksel
Staafmixer
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bereid de bouillon. Snijd de prei in dunne ringen. Schil de aardappelen (agria) en snijd in kleine blokjes.

2

Verhit de roomboter in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en bak de prei 3 – 4 minuten. Voeg de aardappelblokjes toe, bak nog 2 – 3 minuten en blus af met de bouillon. Laat de soep, afgedekt,
13 – 15 minuten zachtjes koken.

3

Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn en rasp de parmiggiano reggiano grof. Meng in een kom de knoflook met de parmiggiano reggiano. Snijd de ciabatta in plakjes, verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en bestrooi ze met de knoflook-parmiggianomix. Bak de crostini's 6 – 8 minuten in de oven, of tot ze krokant zijn.

4

Snijd of knip ondertussen de bieslook fijn en de snijd citroen in partjes.

5

Pureer de soep met een staafmixert en breng op smaak met ruim peper en eventueel met zout.

6

Verdeel de soep over de kommen en schep in elke kom een flinke lepel crème fraîche. Garneer met de bieslook en serveer met de crostini's en een partje citroen.