10-minute recipe - Salmon flakes - try to use: baby spinazie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

10-minute recipe - Salmon flakes - try to use: baby spinazie

with smoked salmon flakes, baby spinach and sesame

Allergenen :
Tarwe
•Vis
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

75 gram

Warmgerookte zalmsnippers

(Bevat Vis)

65 gram

Babyspinazie

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

½ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2826 kJ
Energie (kcal)675 kcal
Vetten29.9 g
waarvan verzadigd7.8 g
Koolhydraten68.9 g
waarvan suikers19.5 g
Vezels8.8 g
Eiwitten29.6 g
Zout2.4 g

Instructies

1
  • Dice the onion and grate the carrot. Heat a drizzle of olive oil in a frying pan over medium-high heat. Fry the onion and carrot for 4 - 6 minutes, together with the sicilian herb mix.
  • Transfer the salmon to a small bowl and use two forks to pull the salmon into small pieces.

Tip: If you prefer the salmon to be warm, fry it together with the onion and carrot.

2
  • In the meantime, chop the tomato into wedges.
  • Cut the lemon into 4 wedges. In a small bowl, mix the yogurt with the mustard, honey, juice of one lemon wedge per person and salt and pepper to taste.
3
  • Spread some of the yogurt sauce on 2 tortillas per person. Fill with the baby spinach, fried vegetables, diced tomatoes and pulled salmon.
  • Top with the rest of the yogurt sauce and crispy fried onions. Serve the lemon wedges on the side.