topBanner
Zweedse stijl gehaktballetjes in roomsaus

Zweedse stijl gehaktballetjes in roomsaus

met cranberrychutney, krieltjes en broccoli

Lees meer

Wat maakt broccoli een supergroente? a) De grote hoeveelheid aan vitaminen (A, C en E), b) broccoli is zeer vezelrijk of c) deze groente zit vol ijzer. Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:Lekker snelFamilie
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)MosterdSelderijSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

360 gram

Broccoli

500 gram

Krieltjes

6 stuk(s)

Half-om-half gehaktballetjes

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

200 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

80 gram

Cranberrychutney

(BevatMosterd)

½ zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(BevatSelderij, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

100 ml

Groentebouillon

2 tl

Mosterd

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Bloem

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4195 kJ
Energie (kcal)1003 kcal
Vetten59.0 g
waarvan verzadigd30.0 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers21.0 g
Vezels12 g
Eiwitten38 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Garde
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes en de broccoli. Snipper de ui. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de grote krieltjes in kwarten.

2

Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Kook de broccoli 4 - 6 minuten mee met de krieltjes. Giet daarna af. Halveer de gehaktballetjes.

3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes 2 - 3 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Ze hoeven nog niet volledig gaar te zijn. Voeg de ui toe aan de koekenpan en fruit 1 - 2 minuten. Voeg de sojasaus, slagroom, groentebouillon, mosterd en bloem toe aan de koekenpan. Meng met een garde door elkaar en laat de saus 5 - 6 minuten inkoken. Voeg eventueel wat extra bloem toe als de saus te dun blijft. Voeg de gehaktballetjes weer toe en verhit nog 6 - 8 minuten.

4

Verdeel de krieltjes en broccoli over de borden en garneer met de gomasio-tuinkruidenmix. Schep de balletjes met de saus ernaast. Serveer de cranberrychutney erbij.