HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconZweedse Stijl Gehaktballetjes In Roomsaus
topBanner
Zweedse stijl gehaktballetjes in roomsaus

Zweedse stijl gehaktballetjes in roomsaus

met cranberrychutney, krieltjes en broccoli

Lees meer

Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.

Labels:Lekker snelFamilieLekker snel
Allergenen :SojaGlutenTarweMelk (inclusief lactose)SesamzaadSelderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

360 gram

Broccoli

500 gram

Krieltjes

5.7 stuk(s)

Gehaktballetjes van varken en rund

20 ml

Sojasaus

(BevatSoja, Gluten, Tarwe)

200 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

80 gram

Cranberrychutney

½ zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(BevatSesamzaad, Selderij)

1 stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

100 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

2 tl

Mosterd

2 tl

Bloem

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)1007 kcal
Energie (kJ)4215 kJ
Vetten59.0 g
waarvan verzadigd30.0 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers22.0 g
Vezels12.1 g
Eiwitten38 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Garde
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes en de broccoli. Snipper de ui. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de grote krieltjes in kwarten.

Tip: Kook je voor meer dan 4 personen? Gebruik dan twee pannen om de krieltjes en de broccoli afzonderlijk te koken.

2

Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Kook de broccoli 4 - 6 minuten mee met de krieltjes. Giet daarna af. Halveer de gehaktballetjes.

3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes 2 - 3 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Ze hoeven nog niet volledig gaar te zijn. Voeg de ui toe aan de koekenpan en fruit 1 - 2 minuten. Voeg de sojasaus, slagroom, groentebouillon, mosterd en bloem toe aan de koekenpan. Meng met een garde door elkaar en laat de saus 5 - 6 minuten inkoken. Voeg eventueel wat extra bloem toe als de saus te dun blijft. Voeg de gehaktballetjes weer toe en verhit nog 6 - 8 minuten.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Halveer dan de hoeveelheid van alle ingrediënten voor de saus. Je serveert iets minder saus, maar laat heel wat calorieën achterwege. Serveer eventueel ook 200 gram krieltjes per persoon. De overige krieltjes zijn lekker in een koude aardappelsalade de volgende dag.

4

Verdeel de krieltjes en broccoli over de borden en garneer met de gomasio-tuinkruidenmix. Schep de balletjes met de saus ernaast. Serveer de cranberrychutney erbij.