Zwarte tagliatelle met grote garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met Brandt & Levie varkensworst in pittige tomatensaus

Pasta nero bevat niet alleen inktvisinkt voor de kleur, maar ook voor de smaak. De inkt bevat namelijk de vijfde smaak: umami.

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Weekdieren
Eieren
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Varkensworst met citroen en tijm

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

½ stuk(s)

Citroen

125 gram

Zwarte tagliatelle

(Bevat Tarwe, Weekdieren, Eieren)

65 gram

Grote garnalen

(Bevat Schaaldieren)

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

¼ tl

Suiker

25 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)948 kcal
Energie (kJ)3967 kJ
Vetten42.8 g
waarvan verzadigd13.8 g
Koolhydraten96.1 g
waarvan suikers20 g
Vezels12 g
Eiwitten40.7 g
Zout4.1 g

Benodigdheden

Hapjespan
Rasp
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Smaakmakers snijden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes. Snijd het vel van de varkensworst open en knijp het vlees uit het vel.

Saus maken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met goede aanbaklaag op middelmatig vuur. Voeg de rode peper, ui en de helft van de knoflook toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg het vlees van de varkensworst toe en bak los in 3 - 4 minuten. Voeg daarna de paprika,  tomatenblokjes, de suiker en per persoon: 1 tl gedroogde tijm en 25 ml bouillon toe. Breng aan de kook en laat zachtjes 30 minuten koken.

Snijden
3

Rasp de schil van de citroen en snijd de citroen in partjes. Snijd de krulpeterselie fijn.

Zwarte tagliatelle koken
4

Breng, als de saus nog 10 minuten moet koken, een pan met water aan de kook voor de zwarte tagliatelle. Kook de tagliatelle in 4 minuten gaar (zie Tip). Giet daarna af.

Tip: De zwarte tagliatelle bevat inktvisinkt, waardoor tijdens het koken een visachtige geur kan vrijkomen. Schrik niet, dit hoort zo!

Garnalen bakken
5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de overige knoflook, de garnalen en 1/2 tl citroenrasp per persoon toe. Bak 2 – 4 minuten, of tot de garnalen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Voeg het sap van 1 citroenpartje per persoon en de helft van de krulpeterselie toe aan de tomatensaus en breng op smaak met flink wat peper en zout. Roer de zwarte tagliatelle door de tomatensaus en verdeel over de borden. Leg de grote garnalen erop. Serveer met de overige citroen. Garneer met de overige krulpeterselie.