Zuurkoolpannetje met hertenhotdog en spekjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zuurkoolpannetje met hertenhotdog en spekjes

Zuurkoolpannetje met hertenhotdog en spekjes

met aardappelpuree en appel

Vandaag bereid je een klassieker met zuurkool, appel, romige puree en spekjes. Het perfecte gerecht voor op een koude najaarsavond!

Allergenen :
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Zuurkool

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Appel

25 gram

Spekreepjes

1 stuk(s)

Hertenhotdog

(Bevat Mosterd)

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Bruine basterdsuiker

naar smaak

Peper en zout

½ el

Mosterd

5 ml

[Plantaardige] melk

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)725 kcal
Energie (kJ)3031 kJ
Vetten41 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers20 g
Vezels10.7 g
Eiwitten20 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Vergiet
Grote hapjespan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1

Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden en uitlekken
2

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Haal de zuurkool uit de verpakking en laat uitlekken in een vergiet. Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.

Tip: Houd je van iets mildere zuurkool? Spoel de zuurkool in het vergiet dan af met water.

Bakken
3

Verhit een grote hapjespan met deksel zonder bakvet op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 3 - 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Voeg de hertenhotdog en 1/2 el roomboter per persoon toe aan de pan en bak 2 - 3 minuten rondom aan.

Zuurkoolpannetje garen
4

Voeg de rode ui en appel toe aan de hapjespan met de hertenhotdog en bak 2 minuten. Voeg vervolgens de zuurkool en de bruine suiker toe. Roer goed door tot alles gemengd is, dek af en laat zachtjes 6 - 8 minuten garen. Breng op smaak met peper en zout en roer er 1/2 el roomboter per persoon doorheen.

Tip: Vind je de zuurkool nog te zuur? Voeg dan naar smaak meer suiker of boter toe, daar wordt de smaak van de zuurkool milder van.

Puree afmaken
5

Stamp de aardappelen grof met een aardappelstamper. Voeg 1/2 el roomboter per persoon, de mosterd en een scheutje melk toe. Roer de helft van de spekreepjes door de puree, proef en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Schep de puree op de borden en garneer met de rest van de spekreepjes. Serveer met de hertenhotdog en de zuurkool.

Tip: Let jij op je zoutinname? Serveer dan 1/2 hertenhotdog per persoon en de helft van de zuurkool. Deze bevatten namelijk veel zout. Wat je overhoudt kun je de volgende dag als lunch eten tussen een knapperig broodje.