HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconZuurkool Met Zoete Ananas En Rozijnen
topBanner
Zuurkool met zoete ananas en rozijnen

Zuurkool met zoete ananas en rozijnen

Een zoetzure schotel uit de oven

Lees meer

Je snijd een ananas het makkelijkste met een grof broodmes. Verwijder eerst het groen. Snijd de buitenkant van de ananas, snijd in plakken en verwijder de binnenkant.

Labels:KindvriendelijkVeggie
Allergenen :NotenSulfietMelk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

600 gram

Aardappelen

⅔ stuk(s)

Ananasringen

30 gram

Pecannoten

(BevatNoten)

30 gram

Gele rozijnen

(BevatSulfiet)

500 gram

Zuurkool

75 gram

Oude-kaasplakken

(BevatMelk)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk)

scheutje

Melk

(BevatMelk)

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)749 kcal
Energie (kJ)3134 kJ
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels15 g
Eiwitten21 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Deksel
Oven
Pan
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een pan met deksel 400 ml water per persoon aan de kook voor de aardappelen (eigenheimer).

2
  1. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat, zonder deksel, uitstomen.
3

Snijd ondertussen de ananas in blokjes van 1 cm. Hak de pecannoten en rozijnen grof en bewaar apart. Laat de wijnzuurkool uitlekken in een vergiet (zie tip). Wrijf een ovenschaal in met de helft van de roomboter.

4

Stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken.

5

Roer de wijnzuurkool, ananas en rozijnen door de puree. Breng op smaak met peper en zout.

6

Schep de zuurkool in de ovenschaal en bestrooi met de oude kaas en pecannoten. Bak 10 minuten in de oven, of tot de oude kaas gesmolten is.

7

Verdeel de zuurkool-aardappelschotel over de borden.