Skip to main content
Zonnegloed van kipfilethaasjes met aardappelpartjes
Zonnegloed van kipfilethaasjes met aardappelpartjes

Zonnegloed van kipfilethaasjes met aardappelpartjes

met gebakken groenten en tzatziki

Naar de eettafel... en daar voorbij! Maak een onvergetelijke ruimtereis met recepten geïnspireerd op Disney en Pixar's Lightyear. Laat je verblinden door de stralende kipfilethaasjes op je bord. Gelukkig zorgt de romige tzatziki voor balans! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Extra groente
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ zakje(s)

Gedroogde oregano

100 gram

Kipfilethaasjes

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Komkommer

5 gram

Verse bladpeterselie

25 gram

Biologische volle yoghurt

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)511 kcal
Energie (kJ)2136 kJ
Vetten22 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten43 g
waarvan suikers10 g
Vezels9 g
Eiwitten34 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Ovenschaal
Hapjespan
Rasp
Kleine kom
Grote kom

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier. Houd genoeg ruimte over op de bakplaat of in de oven voor een ovenschaal met kip. Bak de aardappelpartjes 30 – 35 minuten in de oven.

Voorbereiden
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom per persoon: 1 tl oregano, 1/2 el olijfolie, de helft van de knoflook en een snufje zout. Meng de kipfilethaasjes door de marinade. Zet opzij en laat de marinade intrekken tot stap 3. Halveer ondertussen de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de paprika in reepjes.

Tip: Wist je dat jouw maaltijd door de paprika en aardappelen al meer dan 150% van de ADH vitamine C bevat?

Bakken
3

Leg de kipfilethaasjes in een ovenschaal of op de bakplaat naast de aardappelpartjes. Bak de kip 12 - 15 minuten mee in de oven, tot tot de kip gaar is. Verhit vervolgens 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de courgette en paprika toe en bak 8 - 10 minuten.

Tzatziki maken
4

Halveer ondertussen 1/4 komkommer per persoon in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Rasp de komkommer met een grove rasp. Snijd de bladpeterselie fijn. Meng in een kleine kom de geraspte komkommer, de bladpeterselie en de overige knoflook met de yoghurt. Breng de tzatziki op smaak met peper en zout. Snijd de overige komkommer in halve maantjes.

Tip: Voor tzatziki gebruik je yoghurt. Dat levert een lekker fris sausje op met weinig calorieën. Ook sausjes met mayonaise kun je lichter maken door een deel ervan te vervangen door yoghurt, zelfs volle! Lekker romig, maar meer in balans.

Aardappelen afwerken
5

Pers de citroen uit. Meng in een grote kom 1 tl citroensap per persoon, peper en zout. Voeg de gebakken aardappelpartjes toe aan de kom en meng goed.

Serveren
6

Snijd de kipfilethaasjes in blokjes. Verdeel de gebakken groenten en aardappelpartjes over de borden en leg de kipblokjes erbij. Serveer met de tzatziki en komkommer.

Tip: Serveertip: Leg de kipfilethaasjes met de tzatziki in het midden van het bord. Leg de aardappelpartjes en groenten er omheen als zonnestralen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano
Gratin dauphinois met koolvis en spekjes

Gratin dauphinois met koolvis en spekjes

met courgette, prei en verse rozemarijn
Chorizo-aardappelstoof met spekjes

Chorizo-aardappelstoof met spekjes

met paprika, champignons en zure room
Noedels met meiraap in curry-kokossaus

Noedels met meiraap in curry-kokossaus

met peultjes en pinda's
Pappardelle met garnalen in botersaus met knoflook

Pappardelle met garnalen in botersaus met knoflook

met een pangrattato met pistachenoten en pecorino
Fondant-aardappelen met vadouvanmayonaise

Fondant-aardappelen met vadouvanmayonaise

met broccolini, geroosterd amandelschaafsel en granaatappelpitjes
Dorade met paprikaboter en parmezaankoekjes

Dorade met paprikaboter en parmezaankoekjes

met zoete-aardappelpuree en bloemkool
Stoemp van spruitjes en prei met witte worst

Stoemp van spruitjes en prei met witte worst

met spekjes en piccalilly
Pasta met chipolataworstjes

Pasta met chipolataworstjes

in pittige tomatensaus met harissa en basilicum
Open lasagne met garnalen en roomsaus

Open lasagne met garnalen en roomsaus

met prei en verse dille
Zelfgemaakte mini-empanada's met rundergehakt

Zelfgemaakte mini-empanada's met rundergehakt

met een frisse salade
Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

met spinazie-room, walnoten en witte kaas
Pompoenpastei van filodeeg

Pompoenpastei van filodeeg

met spinazie, prei en een sinaasappelsalade
Zelfgemaakte loempia's met kip

Zelfgemaakte loempia's met kip

met zoetzure komkommer en chilisaus
Gebakken victoriabaars met zelfgemaakte salieboter

Gebakken victoriabaars met zelfgemaakte salieboter

met prei, champignons en kerrie-aardappelen
Veggie + Protein - Romige spaghetti met kipfiletstukjes als extra

Veggie + Protein - Romige spaghetti met kipfiletstukjes als extra

met broccoli, geitenkaas en walnoot
Veggie + protein - Romige linguine met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Romige linguine met kabeljauwfilet als extra

met broccoli, courgette, geitenkaas en walnoot
Gestoofde rodekool met chipolata

Gestoofde rodekool met chipolata

met zoete appel en aardappelpuree

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, cherrytomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met aardappelpartjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipkerriesaus

Spaghetti in romige kipkerriesaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en cherrytomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met pankotopping en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaans gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla